ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM

Turnigy 20A ESC problem

<< < (3/3)

aco:
ne valja jedan od fetova u jednoj fazi izlaza - obicno kad crknu odu u kratak spoj pa zadime - kod tebe je slucaj da se odspojio, pa ostatak esc-a i dalje radi. Moze da se menja ali se za esc od 10usd ne isplati

mtesa:
Provjerio sam sve osim u kakvom su stanju fetovi, jer su ispod aluminijumskog hladnjaka koji je zalijepljen preko.
10 komada 30V 10A Nkanalnih fetova dodje oko 3,5evra, ali posto u Banja Luci niko nema na stanju, cekas 15-20 dana da stignu.
Ovo sam trebao za dva TP ESC-a, koja sam "malkice" preforsirao kod testiranja viklovanih motora  oo)) oo))
Jedan od tih ESC-a koristim kao BEC  lol

Dok ne stignu fetovi, moracu da zavirim ispod tog hladnjaka.

Definitivno je problem u ESC-u, jer sa drugim ESC-om nema problema.
Stavio bih ja drugi ESC, ali sam dvojici kumovao, drugu rezervu nemam trenutno, a da nesto razvalim da vadim ESC ne pada mi na pamet.

Zato ce da padne jos cackanja.

miša2002:
@mtesa
Na osnovu opisa, generalno ti jedna faza nije u redu. Ne verujem da su FET-ovi, jer imaš bar dva paralelno vezana, po jednoj grani, pre će biti da je procesor ili neki od SMD kondenzatora. Najbolje da sa duvaljkom pažljivo pređeš po celoj pločici, čime bi eliminisao mogućnost hladnog lema. Da je bilo koja grana otišla, motor bi samo podrhtavao u mestu i ne bi se uopšte okrenuo...

mtesa:
Probacemo.
Duvaljku imam na poslu, moram ujutro da demontiram ESC pa ponesem....

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version