RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI
Pink Stick 10e
tibeteagle:
Evo jednog novog modelčića u mojoj floti. U duhu je Fokerovog monoplana iz vremena samog početka avijacije 1910, kada je holanđanin Anthony Fokker sa svojih 20 godina napravio prvi monoplan. Naravno nije verna skala konstrukcija i mnogo je pojednostavljeno radi praktičnosti i upotrebljivosti za naše prilike. Nazvao sam ga Pink Stick, jer je ova forma modela već poznata u mnogo Stick verzija u istoriji modelarstva. Neki prefiksi su kao, middle, ugly, slow, big itd. -Stick. U osnovi je stirodur konstrukcija sa elektro pogonom tipa BL veličine 150W. Koncepcija je veoma jednostavna kao kod PinkFire-a. Testirao sam ga a rezultati su iznad očekivanog. Model toliko dobro leti u svim režimima leta od starta do sletanja da je pogodan i za početnike.
Ima još slika u albumu.
Dimenzije:
Krilo: 880mm
Trup: 700mm
Površina krila: 15.12dm2
Opterećenost: 26.5g/dm2
Težina: 400g
Profil krila: NACA 2412
Komande: visina, nagib i gas
Materijal: STIRODUR
Pogonski delovi:
Brašles motor 2826 (Axi 2210) 1650 Kv
Regulator struje, 20A
Akumulator je LiPo 1600mAh 2S 25C
Elisa je veličine 9x4,7"
Servoi su parkflajer klase od 10g 3 kom
Prijemnik i predajnik (TX & RX)
Pilot je Pink Panter ,kao obično u mojim modelima u zadnje vreme, u pilotskoj uniformi za kabrio avion sa naočarima i kožnom kapom. Pilot se lako vadi, da se ne ošteti u transportu. Pilot nema uticaj na aerodinamiku modela pošto je full flat. :big smile
Oznaka 10e je snaga elektro motora adekvatna glow motoru od 0.10 kubičnih inči, odnosno 1.6cm3
Detaljnije o modelu će biti kasnije sa bild logom. Pravi ću ga u kitu, nadam se na veliko zadovoljstvo onih koji su tražili od mene neki jednostavan početnički model. Uskoro...
;namig
Rale:
Bravo T.E. :)aplauz
Uvek nas iznenadis necim interesantnim i dostupnim svima.
Pink Stick izgleda veoma lepo i ne sumnjam da tako i leti.
Pozdravljam sto si napravio "sporiju" varijantu i za nas relax letace.
Kada pocne serijska proizvodnja, upisi moje ime za jedan primerak.
Pozdrav, Rale
Gabor:
Imao sam priliku da vidim ove modele pre nego što su poletele i svarno su interesantne! Mogu da zamislim jednog u mom hangaru, makar da visi samo kao ukras na pfafonu. Mada kod mene teško visi nešto na plafonu ako je u letnom stanju... ;namig
djbojan:
Ufffff, extra je, dobro ce doci pored pinkfire i pinkmesser!
SABURO:
T.E. kao i uvek FENOMENALNO, usao si u srz stiro-modela i to radis na najbolji moguci nacin.
Svaki model koji napravis me odusevi, pa tako i ovaj.
jedan veliki (res)
Na zimu cu probati da odradim Yak 55m ili Su-29 3D sa profilom od stirodurom ili nekim slicnim materijalom, nesto poput Zajinog Telink Yak 55m..to ce biti za mene malo veci zlogaj, ali vredi pokusati.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version