RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI
Pink Stick 10e
tibeteagle:
Našao sam na izgled bolju traku za lepljenje komandnih površina od selotejpa. Omnifilm sam kupio u apoteci za 195.- dinara kotur od 5m x 2.5cm. Koristi se za fiksiranje zavoja i sl. Mekana je i ima bogato naneto lepilo. Hrapava je ali ne smeta. Pošto je već inače lepljenje na repu bilo bolešljivo, zamenio sam traku prvo tamo. Zalepio sam i zagrejao sa fenom i ponovo pritiskao prstima. Vide ću kako se ponaša, ali je sigurno bolje od kancelarijskog selotejpa made in China. Ovakve providne plasične trake za medicinske potrebe ima i pod drugim nazivima. Ko nađe nešto slično, neka napiše.
kole_niš:
Bravo! Samo napred!
tibeteagle:
Tek sam sada primetio da je moj Pink Stick zadobio borbenu ranu. Puklo je krilo u korenu i ne znam kada. mmmm Ramenjača, ako mogu tako da nazovem taj komadić špera na sredini krila, je sprečila da se odvali skroz. Sigurno je posledica nekog tvrđeg sletanja. Pukotina je čista bez deformacije. Na slici sam rukom razvukao, da se bolje vidi. Utrljao sam bogato drvofiks i istisnuo sam višak i ostavio da se suši do proleća. (spava)
mad_mangod:
Juce sam sa @kole_niš prvi put (<--) poleteo svog Pink-a ali se let nije uspesno zavrsio
razmisljam.... lepiti 2k lepkom ili (i) dodati neko ojacanje? (:sos:)
Palo mi je na pamet da ojacam sa 2 ili 4 ona drvca za raznjice sto se kupuju u marketu? mmmm
tibeteagle:
Ups, ništa strašno. Odlično je što si našao pomoćnika. (thumb)
Lepi samo sa 5min. 2K epoksi lepkom. Kada namažeš obe strane, jednostavno spoji, pritisni ne prejako, obriši višak koji iscuri i drži sa dve ruke vertikalno tako pritisnuto oko 15-20 min. Za to vreme je već počela kristalizacija za oko 30%. Znači bez ikakvih štapića i betonskog gvožđa. :big smile Posle ostavi tako vertikalno naslonjeno za zid. Sutradan proveri liniju trupa tako da gledaš od napred vertikalac i da ne vuče ni na jednu stranu. Ako je kriv trup onda pažljivo možeš da saviješ zadnji deo trupa toliko da se plastično deforniše. Sritodur se daje malo tako savijati bez da se kasnije vrati. Samo pažljivo.
Sa laganim dodavanjem gasa proveri, da li se elisa okreće pravilno, odnosno da li se osovina iskrivila? Gledaj iz daljine elisu sa strane i pazi na oči!
;namig
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version