RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI

Pink Stick 10e

<< < (18/20) > >>

tibeteagle:
Hvala mkrle na komentaru i predlogu.  :) Evo zašto na ovom modelu nema trapa i točkova. Pravili bi dodatni aerodimanmički otpor i to bi malo smanjilo manevarske sposobnosti i krajnju brzinu.  U lovu na trake, RC kombatu, model treba da je što slobodniji, lakši i živahniji. Većina modela u RC kombatu nema točkove. Rizik od loma elise postoji, ali u praksi se pokazalo da je mnogo manji od onoga koje si procenio.

Evo bezbedne tehnike za sletanje. Svakako ne treba zabadati nos modela u tlo sa velikom brzinom i treba da se sleće na travu. Treba da se pri samom dodiru sa travom, model maksimalno podiže umereno da potpuno izgubi brzinu i na kraju samo sedne na tlo sa pola metra ili manje. Par sekundi pre dodira sa travom treba potpuno skinuti gas. ESC treba programirati na Break ON, da bi u momentu stala elisa. Treba svakako uezti više elisa za rezervu, koje koštaju oko 1.- $ Znači nije neki trošak. Pored toga rešenje je da se stavi preklopljiva elisa.

Ako se ovaj model želi koristiti za turističko Fun letenje, može da se doda točak.  Imam konja i za takvu trku. Retro Flyer koji je pravljen malo u rerto stilu a na istom konstruktivnom principu kao Pink Stick. I sa ovim sam već leteo kombat, ali sam osetio izvesnu samovolju od trapova, naravno. Za ovaj model je obavezna ošišana trava, dok bez trapova je dobra i velika trava, radi mekšeg spuštanja. Evo ga.

Evo detalja ovde:
http://www.rcfly4um.org/index.php/topic,9821.0.html

;namig

mad_mangod:
U nedelju je vreme posluzilo a i bio sam uporan jednom lepo sletim "pinka". Posle 2-3 min leta resio sam da ga sletim i ola uspeo sam.  (yay) (yay) (yay)
Sletanje je bilo bez ikakvih posledica osim sto je malo pojeo trave.  (fiu) (fiu)
Sleteo sam jos par puta uspesno naravno. Nakon toga sam ga ganjao sa 2 baterije dokle je hteo da ide.  :jaki: :jaki: (<--)

tibeteagle:
Odlično mad_mangod.  :)aplauz Ne postoji loš model samo loš pilot ili konstruktor. Napravi barem nekoliko slika da vidimo gde letiš, letite. Dotle ti ne verujemo na reč.  :big smile

Našao sam jedan stari video gde upravo testiram mogućnosti Pink Stick-a. Mesto je pored jezera Palić.

Gabor:
Sa jučerašnjeg  (<--)

tibeteagle:
Au, već ste počeli vežbanje.  :)aplauz Onaj žuti model na kojeg se izlila crvena farba slučajno ili namerno, izgleda baš hororski.  (:sok:) Flying Zombie ili Bloody Mary  lol Pićuka se sprema za krvavu borbu, kako vidim dobro raspoložen  :jaki:
 ;namig

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version