Po ovome trebalo bi da kupis drugi srednji diferencijal i da motor postavis drugacije. Diferencijale imas da nabavis od drugih autica samo da vodis racuna o prenosnom odnosu zupcanika. O tome je Magic vec pisao i detaljno objasnio pa pogledaj ( imas u ovoj sekciji), jer je to veoma bitno. Srecno!
To sam shvatio, nego imas li ideju od kog autica bi eventualno odgovaralo ?
Jedan savet kako sam ja uradio
Na losi ostavi ceo diferencijal sa ona 2 zupcanika i samo preradi zvono da mozes da kacis na motor neka ti se motor ponasa kao nitro , kocnica i rikverc neka ti ostanu sve na stanici da prebacujes.
Zasto:
Zato sto je to auto ogroman i da bi isao brzo kao na nitro a da direktno ide motor na diferencijal trebao bi ti motor od ves masine da ga pokrece
on ima u sredini takve zupcanike koji mu daju ubrzanje sa malo snage a ima i 2 brzine tako da ide kao blesav
samo ono zvono sa 2 zupcanika preradis unutra da moze da ude osovina motora i resio si problem a umesto rezervoara stavis baterije
Hvala na savetu, ali ja sam sve zamislio obratno
Odneo sam kod strugara da mi naprave single speed adapter ( po stranim forumima svi su tako uradili konverziju ), znaci izbacujem prvu brzinu tj. veliki zupcanik na transmisiji, ostaje mi samo drugi ( druga brzina ) koji nece ici preko onog kvacila nego fixno sa osovinom transmisije, tako da automatski imam rikverc i kocnicu preko motora. pa valjda ce da sljaka
Evo stigao sam sa odmora pa da kazem da ce motor biti i vise nego dovoljan! Moje je iskustvo da je monster sa motorom od 2000kV na 4S bio ne upravljiv, siguran sam da bi sa ovim motorm i na 2S isao vise nego dobro. I samo treba pazljivo odabrati prenosni odnos.
poz
nadam se da si upravu
Vidim da svi spominju da treba pazljivo prilagoditi prenosni odnos ... je li ok da pinjon bude 25t a main gear negde izmedju 50 i 60t, nisam sad siguran jer je zupcanik kod strugara?