RC MODELI AVIONA - SUS > TRENAŽNI MODELI

Prvi let... zamalo fijasko. H9 ARROW

(1/4) > >>

Anakin:
Juče sam na 13. maju izveo prvi samostalan let. Pre toga sam leteo jednom sa Kremom, na paralelnim komandama, bez poletanja i sletanja. Uz svesrdnu Nikolinu i... pomoć gospodina čijeg se imena ne sećam ???, a kojima se još jednom zahvaljujem, poleteo sam i sleteo tri puta i sve je prošlo sjajno. Jedini problem je bio sa trimovanjem elerona. Nakon prvog uzletanja Nikola ga je utrimovao i tada je izgledalo da je sve ok. Nakon drugog poletanja, avion je ponovo trebao da se trimuje, i to toliko da je trimer otišao do granične vrednosti. Odmah nakon drugog leta, poleteo sam i sleteo još jednom ali sve nam je bilo vrlo sumnjivo. Poprilično iznerviran mogućnošću da mi sa novim avionom nesto nije kako treba, a i vrućinom jer smo bili tamo između 12 i 3, krenuo sam da se pakujem. Kada sam skinuo krilo, imao sam šta da vidim. Servo se na krilu potpuno odvalio sa sve ležištem. ") Problem prakticno nije nikakav, sad kada je avion na zemlji, i malo epoksija će sve srediti. Sa druge strane, dok je bio na nebu, sve je moglo da se završi daleko gore. Evo i da vam pokažem kako to još uvek izgleda.

Sava:
Dečije bolesti novog modela, pogotovo što to nisi ti zalepio. Posle prvog, i svakog sledećeg starta kontrola zazora i mehanike. Tehnički MORA sve biti savršeno. Svaka greška, ma koliko se činila malena, fatalno završava.Pogledaj Šatl, savršenstvo tehnike i ko zna kolikog tima vrhunskih stručnjaka i krilo mu ošteti parče poliuretan pene. Sve se tragično završava.Možda sam malo otišao daleko, ali još kao mlad modelar, a i na sina sam preneo pedantnost i tehniku do perfekcije. I gubili smo modele. Koliko bi gubili da nismo pazili?
Središ to i pravac livada, sa srećom. (<--)

alpha:
Dobro si prosao.Moglo je da se zavrsi mnogo losije.Sreca pa se sve dobro zavrsilo.

leonardofibonacci:
Je li to Spree?
 :)

Gabor:

--- Quote from: leonardofibonacci on August 22, 2011, 03:31:01 PM ---Je li to Spree?
 :)

--- End quote ---

Pa lepo ti piše u naslovu... Nije Spree. Već visokokrilac trener model  (<--).

@Anakin
Kako vidim, rešenje je slično kao na Sky Hero-u. U svakom slučaju, imao si sreće. Kako je Sava napisao, uvek, ali UVEK pregledaj sve prilikom stavljanja krilo na trup, i uopšte. Ja npr. svaki put pre izlazka na teren pregledam model, pa tamo isto. Da ne pričam o tome da pre poletanja uvek prekontroliši otklone, pravce kretanja pokretnih površina. Tako ćeš smanjiti šansu da se desi neko zlo.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version