RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI
C182 by Dave Blum, sa cestim odstupanjima u medijantnu sferu tonaliteta . . .
leonardofibonacci:
Hvala cika Savo.
:)
dejan_ts:
pa dobro sobzirom da je to mali raspon krila nije greshka ,ali da je neshto veci vec bi imao problema ,u sushtini stavljaju se od smreke te ramenjace i gore i dole ,a kod malih modela mozesh i da pravish laminiranu ramenjacu od balze recimo 6x3 ili 7x4, shto se tice ojacanje izmedju dve ramenjace to se nikako ne propushta to je dobro shto si uradio jer inace krila bi ti se u suprotnom sve deformisala prilikom velikih poniranja i uzdizanja ,i kao shto je receno osnoce Dboxa su sklop godova u pravcu ,kad to sve odradish taj prednji deo dobijesh dosta krut i jak te ti i on nosi maltene celo krilo ,
samo napred i lagano ,gde te zakoci ti pitaj pa idemo dalje,
nisam mislio da radish jedno krilo pored drugog uporedno mislio sam kad odradish do nekle jedno krilo onda skinesh i radish drugo krilo a u medjuvremenu imash koju pauzu u lepljenju na tom prvom krilu ,iskreno po meni je mnogo znacajana ta pauzu u krilima jer lepak sa kojim lepish on stvarta neku vlagu i moze ocas posla da izdeformishe krilo ako ga radish brzinski
Pozzzz
srecni dalji radovi
leonardofibonacci:
Vidis, nisam znao to za lepak . . .
Koji bi mi epoxi preporucio, za ubuduce?
presko:
Леонардо, лепак који користиш је добар и нема потреба да га мењаш. Суши се за око двадесетак минута, ако га правилно наносиш у танким слојевима, и после тога нема никакве влаге која би извитоперила крила. Сув је кад од беле боје постане провидан. Делови крила, приликом лепљења, морају бити причвршћени за равну подлогу. При састављању не сме бити никаквог силовања и натезања, јер ово уноси напон у материјал. Унети напон може касније извитоперити крило. Докле год не завршиш са састављањем крила (планк је углавном последњи), оно мора бити причвршћено за подлогу.
Још једна ствар. Чини ми се, гледају фотографије, да си лоше поставио терминезонско ребро Т1. По мени, оно не треба да иде по доњаци крајњег ребра, већ по његовој главној тетиви (тетива која спаја нападну и излазну ивицу). У том случају би ти и врхови троуглова Т2,Т3 и Т4 изашли на контуру горњаке крила и не би имао степеник који се види на фотографијама.
Исто тако мислим, да за твоје крило, могу и горњи и доњи појас рамењаче бити од балзе, без икаквих проблема.
n3mke:
--- Quote from: presko on September 11, 2011, 02:19:47 PM ---Још једна ствар. Чини ми се, гледају фотографије, да си лоше поставио терминезонско ребро Т1. По мени, оно не треба да иде по доњаци крајњег ребра, већ по његовој главној тетиви (тетива која спаја нападну и излазну ивицу). У том случају би ти и врхови троуглова Т2,Т3 и Т4 изашли на контуру горњаке крила и не би имао степеник који се види на фотографијама.
--- End quote ---
slazem se, popravi ovo dok jos mozes :)
inace super izgleda, samo napred
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version