RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

Podizanje jedrilice

<< < (2/4) > >>

mirce:
Savo, ovo mnogo dobro izgleda i trebalo bi da pouzdano radi...

Pozdrav

Mirče

misha:
jedrilicu, vise - manje, ali Pipera jedva cekam da vidim.

tibeteagle:
Baš si brz.  (:sok:)
Mehanizam za odkačivanje ima gešku. Naime, poluga na servou ima kružnu putanju dok ruda pravolinijsku. Mislim da je shvatljivo sa moje skice dole. Najednostavnije rešenje je da odstraniš zadnji treći stezni prsten odnosno vođicu, a dva prednja da približiš jadno do drugog.  mmmm
Važno je još obratiti pažnju i na horizontalne površine oba modela. I one treba da su paralelne...

Sava:
Tibeteagle hvala na zapažanju, potpuno si u pravu za neki duži hod poluge. Kod mene je hod 10mm. što je sasvim dovoljno, a horn kreće 45 stepeni od nazad pa 45 stepeni prema napred i nema smetnji od kretanja levo-desno kao ni napora servoa. Da je hod duži morao bih pribeći rešenju koje je predložio Tibeteagle. Isprobano i dobro funkcioniše i bez lufta u vođicama. Čak da sam omogućio i taj luft sve bi dobro funkcionisalo.U svakom slučaju veoma mi je drago da ima modelara koji čitaju sve ovo što mi pojedinci objavimo.
Težišta oba modela se po vertikali poklapaju, a horizontalne površine su paralelne. Uzgon jedrilice će takođe delovati tako da ne očekujem neke probleme. U momentu otkačinjanja jedrilica bi trebalo da poskoči i odvoji se od aviona.Sve ću videti u praksi, sada je sve na nivou teorije.
Još jednom hvala, pozdrav

mtesa:
volio bih prisustvovati tom dogadjaju ali podaleko ste.
nadam se vecoj kolicini fotografija i bar jednom videu.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version