Ajde da ne kazete da pisem samo o elektro modelima da i vama koji jos uvek volite da se prljate i mastite
malo pomognem.
Juce mi je Voja (Vox) doneo njegovu prijemnicku za autic nesto da pogledam pa je ostala kod mene. Naravo radi se o NiMh celijama za koje ja malo je reci da ih ne podnosim. Zasto, pa zato sto imaju veliki self discharge (sem Eneloop i LSD iz HK) i sto ih nije pametno samo dopunjavati jer onda ne traju dugo (a svi to radite). E pa posle nece auto da skrece, gubi domet ...
Nego, imam pozitivno iskustvo sa LiFe celijama tako da cu i ja u mom FG-u poceti da ih koristim. Njihova prednost u odnosu na LiPo je manji nominalni napon od 3,3V po celiji tako da svi servoi i prijemnici to podnose kada je 2S. Do skoro nije bilo da se kupe u dimenzijama koje bi bile OK za 1/8 autice ali se to promenilo tako da bi ova trebalo da staje u prijemnicke kutije, no proverite dimenzije i sami.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__14075__ZIPPY_Flightmax_700mAh_6_6V_5C_LiFePo4_Reciever_Pack.htmlKao sto rekoh, ajde malo i vama da pomognem, bice mi vas zao naredne sezone na stazi
poz