ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM

POMOC!!!!!problem sa servoima?????????

<< < (3/7) > >>

tibeteagle:
Ako je 35MHz, to znači da prijemnička antena treba da je oko 1050mm ili 525mm ako je umanjena verzija. Ona kratka auto antena sigurno ne valja, jer se zamena, odnosno skraćenje, na taj način treba izvesti stručno, odnosno samo sa odgovarajućom štap antenom za 35MHz a auto antena je za 88-108MHz, što znači da je kratka.  mmmm

Stanica ti verovatno nije full range, što znači da je slabije klase i ne odgovara za veće daljine od 100m ???. Ako ti proradi redovno sa radom motora, napravi test tako da se udaljavaš od čamca na više desetina metara i pratiš uz pomoć kolege kada počinju servoi da skaču ili da ne reaguju na pomeranje palica na stanici.
Sa ovom opremom možeš lako da izgubiš čamac i da moliš ribe da ti ga vrate  lol

;namig

dejanBGD:
poslao sam ti na mail kako izgleda  unutrasnjost brodica.

dejanBGD:
sve ja shvatam ali nije mi jasna jedna stvar ja se  ne razumen u tu elektroniku . samo znam jedno da  dok se ne  upali pogonski motor  servoi rade  besprekorno sa  udaljenosti i do 200m sa  tom auto antenom a kad se  upali motor oni igraju sva tri komada. sad  kontam ako je do antene  kao rade sevoi dok je motor  ugasen?

tibeteagle:
Mogao si da staviš slike i ovde. Sa tvojim dopuštenjem je ću staviti jednu, da se vidi kontinuitet teme.

Strašan nered u čamcu iz aspekta modelarstva  oo))  Treba da staviš kondezator između kućišta i minus pola napajanja, kako je SDmodelar napisao. To treba da puno pomogne u filtriranju smetji od varničenja na četkicama. Ako je čamac star, onda je sigurno i motor star, pa su četkice istrošene i više varniče.  (--<<--) Vidim tamo i jedan ventilatorski motor, što isto može da bude izvor smetnji...

Radio elektronika je jako osetljiva stvar i samo jedan mali loš oksidisani kontakt na bateriajama predajnika i ode čamac... Mi razlikujemo stanice igračke i stanice za ozbiljnu upotrebu sa brendom i imaju najmanje 500m dometa u horizontu.
Pogledaj ko prodaje neku bolju stanicu od 6kanala u rubrici kupujem/prodajem/...
Nadam se da ćeš naći grešku. Potraži nekog elektroničara ili zamoli ovde nekoga (Magic, Gile) da ti to sve provere lično.

;namig
Poz.

petar:
Ako nemas odvojeno napajanje za prijemnik i servoe onda stavi dve baterije jednu koja ce da napaja prijemnik i servoe, a drugu koja ce da napaja samo motor.

Pogledaj da ti mozda taj servo koji pali motor ne "zakucava" (htedoh reci ne dolazi do neceg tvrdog i stalno najvecim "naporom" pokusava da pritisne to cime ukljucujes motor) jer onda moze da ti padne napon i na servou i na prijemniku....

Ajd probaj te dve stvari pa reci utiske.

pozzzz

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version