RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI
Mustang p51-mini
firebird:
Evo danas sam se malo zanimao.Prvo sam poskidao točkiće i bombe i olakšao model za 19gr.
Onda sam proširio ležište za bateriju u nosu pa sad mogu da uglavim 1000mah 2s,koja je uzgred rečeno duplo teža od predviđene i treba da simulira dodavanje tega na nos od 20-45gr radi nameštanja CG.
Čitajući postove o ovom modelu na stranim forumima, došao sam do zaključka da se cg postavlja između zamišljene linije koja spaja led diode na krajevima krila i linije koja bi spajala retrakte na krilima.To mu odprilike dođe na 1/3 od početka napadne ivice krila.Nekako to pada baš na centar ovog kruga koji je u stvari ostatak odlivka.
Otfikario sam jedan krak na elisi, sad je dvokraka, ošmirglao patrljke i balansirao:
U toku ovih radova otkrio sam da su vratanca kargo prostora pokretna što je me je oduševilo i odmah mi pade na pamet neka ideja sa micro servoom da ih otvara i recimo izbacuje bombone..."avione baci mi bombone... (fiu)"
Sada je ukupna težina modela sa 2s baterijom 211gr,razmišljam šta mogu još da ogolim,kabina sa pilotom je 11gr,da poskidam mitraljeze i auspuhe al tako polako gubi onaj svoj fazon skale...bolje negde iznutra da glođem stiropor i tako spustim težinu...
Eto toliko za sad....
djgorandj:
bolje da dodjes po elisu nego da vozis motor sa sve dve karbonske šipke :)aplauz Inače čekam te da se potrkamo, ja ću mog mutanga da poteram, ti si u prednosti jer moj nema motor :D
tataBulik:
djgorane, ovo sa motorom me asociralo na onaj kadar iz filma "u ime naroda" od Živka Nikolića:
... šta je sa kamionom?
karike druže generalni...
a, može li se bez tih karika?
ne može druže generalni!
može, može, sve se može kad se hoće!!!
firebird:
Elise mi stigle pre neki dan,hvala pošiljaocu ()-().
Balansirao sam ih pošto su malo vukle na jednu stranu i treso se ceo prednji kraj modela,verovatno fabrički nisu baš izlivene u idealnom kalupu i sad motor radi mirno i stabilno.Sutra ću ako bog da i ne bude kiše i vetra da ga probam.Ipak me malo brine težina 215 gr, i motor nema snage da iz mesta podigne avionče.
(<--)
firebird:
Izgleda da neznam da vozim ove avione
Ah jbg... ne ide mi nešto od ruke.... :(
Znam samo da od četvorokrake napravim trokraku, dvokraku i nulokraku elisu....... lol lol lol
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version