RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI

Mustang p51-mini

<< < (6/17) > >>

Gabor:
Kako si uspeo da polomiš elise? Prilikom sletanja, ili šta si radio?

firebird:
@pericamitic , ovakav sistem kačenja propelera jedino NineEagles ima na svojim modelčićima i baš je napravljen za ovakve kao ja   :sljus

Polomio sam ih pri pokušajima da poletim avionče.Beše to juče prepodne,vetar opet pomalo,onako pirka,al nije strašan,ja dam gas jedno 80% pustim vijon iz ruke, on poleti i odma ode na gore i napravi rol u levo, okrete se nizbrdo i pravo na nos.Nisam stig'o ni da odreagujem,sve je trajalo 1 sec.Pade u visoku travu al' ipak pade i jedan krak elise.Počeo sam da se pitam dal sam nešto uopšte pokušavao da ga izvučem ili sam samo bio nemi posmatrač,dva treptaja oka...

Onako,već po malo razočaran,stavim drugi prop. i dam drugaru da ga on pusti a ja da budem spreman sa prstima na komandama.Dam jedno 40% gasa, on ga pusti, ja opet dodam gas i avionče opet ode gore,rol u levo i pravo na nos dole.Opet u visoku travu i ovaj put i ako sam stig'o potpuno da oduzmem gas dok je ponirao ipak je stradala elisa.Onda već vidno razočaran rukom odlomim suprotan krak i tako na brzinu od te trokrake napravim dvokraku.Sledi opet poletanje i .....tras  .....opet u istoj figuri završi u travi i osta samo jedan krak...Dobro,onda odlomim i ovaj preostali krak i tako napravim ovu "nulokraku",he,he....

Kunem se da nije reagovao na moje komande iako smo sve lepo proveravali pre puštanja,reagovao je i posle pada...znači tx-rx lepo radi...

Sad ne znam šta je....eto tako to bi... :mhm

Mika:
Druze,
        pokusaj da ne dodajes gas naglo pri izbacivanju modela iz ruke.Tada motor ima najvece''ubrzanje'' i posledica toga je roll u levu stranu.Pre izbacivanja,dodaj gas do daske,sacekaj bar oko 1 sekundu(da dostigne maksimalne obrtaje),i tek onda ga izbaci i to ne pod prevelikim uglom u odnosu na tlo.
Nadam se da sam pomogao,a ako sam u necemu pogresio,molio bih iskusnije kolege da me isprave.
        Pozdrav,
                   Mika.

Anakin:
Cek, jesam ja dobro razumeo ili si ti pokusavao da poletis sa polomljenom elisom? Tj. sa cetvorokrakom bez jednog kraka itd...?

firebird:

--- Quote from: Anakin on October 24, 2011, 08:50:28 AM ---Da ne znam da je nulokraka elisa, zakleo bih se da je spiner sa patrljcima.  lol

--- End quote ---

Ma ovo je specijalna nulta serija... :_D

Ovako,posle pada i polomljenog jednog kraka ja sam odlomio drugi,suprotan ovom polomljenom i tako na brzinu od trokrake napravio dvokraku.

Možda sam pogrešio što nisam ni probao da ga "taxiram" pa da tako vidim dal ima želju da se iskreće u neku stranu pri ubrzavanju...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version