RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI
Mustang p51-mini
maxa69:
Ja sam uspeo da slomim 2 elise,jako su krte ali je avion čvrst i ne puca pri padu (yay).Naravno pokušavao sam da ga poletim iznad trave,šta bi bilo da je tresnuo na beton- (nene)
Sada služi kao ukras :big smile
sasa:
--- Quote from: firebird on October 16, 2011, 10:03:45 PM ---Evo danas sam se malo zanimao.Prvo sam poskidao točkiće i bombe i olakšao model za 19gr.
Onda sam proširio ležište za bateriju u nosu pa sad mogu da uglavim 1000mah 2s,koja je uzgred rečeno duplo teža od predviđene i treba da simulira dodavanje tega na nos od 20-45gr radi nameštanja CG.
--- End quote ---
Kako sada leti sa tom baterijom od 1000 mah.
Koliko teska baterija maksimalno sme da mu se stavi.
Ovo pitam iz razloga sto cu i ja uskoro da ga imam.
poz...
firebird:
Neverovatno kako sam se bas ovih dana zainatio da sredim malisana,posle jedno 10 meseci stajanja na ormaru kao ukras i ponovo se kao nekom magijom ozivi ova tema a taman sam se spremao da napisem i ja po koju rec... ;namig
Elem, prilikom zadnjeg poletanja, bese negde u novembru , mustang je posle 10 sec leta sleteo pravo na nos i to na asfalt.Tom prilikom odlepilo sa zvono motorceta , srecom osovinica se nije iskrivila ali se polomio firewall ,skrcala elisa (cetvrta po redu), ispale crne mrezaste plastikice, nagnjecila se njuska i pukao trup sa leve strane od krila prema kabini, ...porazen ovakvim dogadjajem samo sam ga stavio na ormarce i sa suzom u oku i stisnutih usana posmatrao ga svakodnevno shvativsi da mi nece pruziti tu radost letenja kakvu sam zamisljao... :'( ...
A onda pre neki dan krenuo redom: na rcgroups savetuju max smanjenje tezine, OK , poskidao sam malte ne sve plasticne delove sto ima,bombe,tockice, nosace bombi, poklopac u repnom delu, le diode sa plastikicama, plasticne auspuhe i izvadio stiroporski deo kabine sa sve pilotom i resio da ostavim samo poklopac. Dao motorce drugaru da mi zalepi i balansira, nabavio novi spiner na 2.3mm i elisu 5.5x4.5. Na Rcgroups preporucuju 5x3 Graupnerovu sa kojom ima potisak oko 195 gr.
moja poslednja merena tezina bila je 220 gr, sad masa skinutih delova meri 35 gr. dakle ocekujem da ima dovoljno potiska da savlada svoju tezinu, videcemo kad stigne motorce....ah da i planiram da ga poletim iz ruke, nemam pistu ali imam visoku travu lol
Mustanga sam probao sa spektrumovim prijemnikom i stanicom, dual rate je bio na 75% i expo na oko 60%, ne secam se sad...takodje sam i umixovao ruder i elerone, da se zadrzi u horizontalnom letu kad skrecem ruderom, na zalost zbog kratkog leta nisam stigao to i da probam ali obecavam da hocu :big smile
Mislim da je baterija 1000mah 2s preteska za njega,pa necu jos da je stavljam, preporucujem za pocetak od 460mah i 640mah....zadnji let koji se zavrsio kobno je bio bas sa ovom od 1000ma
Sto se tice CG u upustvu pise da je 160mm ") , ne znam samo od koje tacke kad je cela duzina krila 120mm ali izgleda da je stamparska greska u pitanju i da treba da stoji 1,6 incha ili ti 40mm od pocetka napadne ivice krila sto je vec realno, opet na rcgrups kazu da je CG na pocetku plasticnih ojacanja u koja se umecu tockovi sto se od prilike poklapa sa ovih 40mm...
Eto toliko ljudi sve sam vam rekao, nisam se do sad javljao da vas ne smaram mojom tugom i ocajom ali "sutra svice novi dan :) " i nadam se uskoro (do prvog vikenda) da ce moj voljeni mustangic konacno zakrstariti nebom kako i dolikuje jednom warbirdu...
p.s. Ako i ovoga puta kiksnem definitivno ce ostati da visi kao ukras sa plafona a sebi ima da pravim veci model...
sasa:
Posto sam od skora i ja vlasnik ovog malise,evo jednog pitanja da ne otvaram drugi topik.
...kako da namestim ovaj prop adapter ,to jest kako da skinem ovaj postojeci na motoru da bi mogao da namestim ovaj,posto ocigledno ovaj adapter ide na golu osovinu...
J.b.ga,kad ocu elektro model :sljus :sljus :sljus
firebird:
Ovaj stari je samo tesno navučen, ja sam moj zagrejao upaljačem-brenerom,nategao pincetom i malte ne sam je spao. Da bi to uradio obavezno demontiraj motorče , nemoj ovako na licu mesta...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version