RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI
Mustang p51-mini
firebird:
E bravo Maxo i ja sam razmisljao da stare spinere iskoristim za dvokrake elise i na neki nacin da to bude balast za korigovanje CG. Ne znam gde tebi u uputstvu stoji da je teziste ali u mom slucaju je pisalo da je 160mm od napadne ivice krila a celo krilo dugacko 140mm !? ")
Mozda i nije tesko razdvojiti ga na dva dela po sastavu ali ja sam planirao kroz "zadnji otvor " :hehe da struguckam...
dovlasmith:
Pozdrav svima,
CG je 140 mm racunajuci od vrha spinera (to su mi rekli iz flyfly-a). Na crtezu je nacrtan trup koji podseca na profil krila pa je to glavna zabuna.
Nadam se da ce neko od Vas konacno uspeti da mu udje u fazon. :)
dovlasmith:
... pardon 160mm
maxa69:
Nemam malu vagu ali je prop adapter teži i to dosta od "spinera"od stare elise,to može da ima efekta na broj obrtaja ionako slabašnog motora i na potrošnju baterije,ta fora sa spinerom od stare elise i ubacivanjem dvokrake u spiner bi možda bila rešenje mmmm. Sa CG na 160 mm je nosat i to lepo.baterija mi je skroz u nosu,odmah iza motora,esc je paralelno sa baterijom,nju sam ubacio da stoji uspravno.samo sam tankove skinuo,sve ostalo je na njemu.Bez točkova na ovakvu konfiguraciju baterije,esc-a je repat.A da,prijemnik sam postavio odmah iza baterije
Vaci:
Firebird, gustina stiropora je najveci problem, a i ovi plasticni detalji nisu od neke ultralake plastike. Guma tockica je u stvari vrlo lagana, problem je u plastici. Ali nema sanse da mu skidam te stvari. Kupio sam ga da letim malo, ali i izgled tu ima dosta udela. Jednistavno mi je beskrajno sladak sa tim njegovim mitraljezima, tockicima, nalepnicama... :):)
I jeste repat, ja mu gurnem bateriju od 950mah u nos skroz koliko moze, i tek onda postane balansiran. A da sada hocu da bude malo tezi u nosu, to bi vec bio problem... Lipo alarm je ispod 5gr, ne pravi neku razliku na toj tezini a kako cu znati kada da ga spustim...
Cekam lepo vreme da ga probam, ali mozda bi mogli da malo spustimo oba zakrilca da krilo dobije veci potisak pri manjoj brzini. Ja to onako, laicki... ne znam koliko bi to bilo dobro.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version