Znajući da tu i tamo pravim i letim "neke avione",zamoli me prijateljica da joj nabavim-napravim neko avionče koje bi poklonila unuku za rođendan.Nisam bio raspoložen za gradnju a vremena imam još manje pa vidim da kod Zajka ima na stanju nekoliko modela manjih dimenzija i ja reših da kupim neki rtf.Izbor je u stvari već pao na ovo avionče ali sam hteo da ga vidim uživo....I....tras....bila je to ljubav na prvi pogled....u momentu kad sam ga video odmah sam rešio da kupim i jedan za sebe...
Moj model sam uzeo u PnP varijanti.Dolazi uredno zapakovan u stiroporsko kućište gde su svi potrebni elementi,krila,trup,kabina,horizontalac,bombe,polugice za elerone...
Za sklapanje je potrebno malo vremena,glavno krilo i trup su lepo profilisani,savršeno naležu:
i potrebno je samo zaviti jedno šrafče za završetak ove faze:
Servoi za elerone su micro varijanta od 2.5gr i na njihovim polugicama je potrebno malo proširiti rupice da ih šraf od šipkice ne bi odmah "razlokao":
Poklopac kabine je potrebno iskrojiti i uklopiti:
Videvši šta radim moji klinci brzo skočiše do kutije sa igračkama i obradovaše me figuricom pilota iz kinder jajeta koji je savršeno "seo" na svoje mesto.Hvala deco,ljubi vas tata:
Uklopio sam i bombe za koje su predviđena posebna ležišta:
i na kraju model izgleda ovako:
Još uvek ne mogu da sakrijem oduševljenje izgledom ovakvog modelčića.Neverovatna je količina detalja koju su posvetili modelu:pop nitnice,granične površine,mitraljezi,auspusi,stajni trap.....a da i ne pominjem kolor šemu koja je po meni fenomenalna.
O setupu ne znam puno osim toga da je motor brushless 2450kv,esc 10 ili 12A,pogon na 2s 450mah,četiri servoa 2.5gr za kontrolne površine...
Propeler je sa 4 kraka ali ne znam korak a za prečnik bih rekao da je 5",
Ovo je skala model 1:20,raspon krila 55cm,dužina 48cm,težina na poletanju oko 180gr...
Eto to su moje impresije izgledom modela a o letnim karakteristikama ću da pišem kad mališan bude poleteo,mada bih ga rado okačio o plafon ko maketu i uživao samo gledajući ga....