@pericamitic , ovakav sistem kačenja propelera jedino NineEagles ima na svojim modelčićima i baš je napravljen za ovakve kao ja
Polomio sam ih pri pokušajima da poletim avionče.Beše to juče prepodne,vetar opet pomalo,onako pirka,al nije strašan,ja dam gas jedno 80% pustim vijon iz ruke, on poleti i odma ode na gore i napravi rol u levo, okrete se nizbrdo i pravo na nos.Nisam stig'o ni da odreagujem,sve je trajalo 1 sec.Pade u visoku travu al' ipak pade i jedan krak elise.Počeo sam da se pitam dal sam nešto uopšte pokušavao da ga izvučem ili sam samo bio nemi posmatrač,dva treptaja oka...
Onako,već po malo razočaran,stavim drugi prop. i dam drugaru da ga on pusti a ja da budem spreman sa prstima na komandama.Dam jedno 40% gasa, on ga pusti, ja opet dodam gas i avionče opet ode gore,rol u levo i pravo na nos dole.Opet u visoku travu i ovaj put i ako sam stig'o potpuno da oduzmem gas dok je ponirao ipak je stradala elisa.Onda već vidno razočaran rukom odlomim suprotan krak i tako na brzinu od te trokrake napravim dvokraku.Sledi opet poletanje i .....tras .....opet u istoj figuri završi u travi i osta samo jedan krak...Dobro,onda odlomim i ovaj preostali krak i tako napravim ovu "nulokraku",he,he....
Kunem se da nije reagovao na moje komande iako smo sve lepo proveravali pre puštanja,reagovao je i posle pada...znači tx-rx lepo radi...
Sad ne znam šta je....eto tako to bi...