ELEKTRONIKA > SIMULATORI
zima i simulatori
pnedic:
Hvala za pojasnjenja komandi i detalje oko throttle rucice (nisam imao pojma da ima dvojnu funkciju i to tako zamisljenu) ! Objasnjenje ove funkcionalnosti baca svetlo i na uprvljanje helijem, jer sam bio primetio ludo ponasanje helija kada dam gas (u FMS-u, ili neznam gde vec)
Cim nadjem vremena, setovacu komande.
Imam jos jedno pitanje vezano za verziju Aerofly-a: ja imam instaliranu neku verziju broj 1.8.tamo_nesto. Juce sam sa njihovog site-a pokupio upgrade za verziju 5.5.tamo_nesto. S obzirom da mi je postojeca verzija sa nekom ((___)) exe verzijom, da li bi ovaj upgrade unistio radno stanje simulatora, tj naterao me u more u kojem plivaju raznorazni virus-ajkule itd itd. Nadam se da sam lepo objasnio mmmm
Pozdrav Pera !
firebird:
Kod izrade kablića dobro obratite pažnju oko rasporeda pinova sa kojih se uzima signal, kao i to da li je pogled sa strane pinova tj. rupica ili sa strane sa koje se leme žice...skoro uvek na DIN ili drugim višepolnim utičnicama postoji numeracija pinova koja vam može pomoći kod određivanja pravog pina-kontakta...
Andi:
drugovi, ima li pomoci ovdje ?
Znaci imam gresku neku, ne mogu otkriti koja je..
Napravio sam kabal od dva mono dzeka, instaliram sve programe i odem na PPM Thermometer, tamo prikaze da rade svi kanali i da je sve uredu.. Odem kasnije na control panel i tamo game controlers, radim kalibraciju, i dodjem do onog dijela gdje prikazuje komande ( elerone, rudder..) I stalno stoji na 50%, znaci nikako da ode ni gore, ni dole.
A drugi problem je u emulatoru, uvijek mi ispise TODO stopped working i onda stane proces pokretanja phoenixa...
Veci prioritet mi je ovo prvo, a sto se tice simulatora, nije meni problem neki drugi instaliraati...
Hvala unaprijed svima na odgovoru..
firebird:
To sto ti Thermometer vidi kanale je dobro jer znaci da komp "cuje" stanicu.
Idemo dalje, proveri jos jedanput podesavanja kad startujes SPP, ne znam koju stanicu koristis. Odaberi tvoj tip , ako nisi siguran kreni od PPM(generic), obelezi audio source i PPjoy extension pa "HIDE".
Ako si pravilno odradio mapiranje kanala u podesavanjima Paralel Port Joystick onda treba na pomeranje komandi daljinca da dobijes bilo kakvo pomeranje onih crvenih trakica i krstica u game controlers.
Ako se trakice i krstic pomeraju sami od sebe i haoticno nesto nisi dobro odradio ili kod mapiranja ili u SPP promeni Type kontrolera.
Andi:
hvala na odgovoru..
Evo poceo sam ispocetka... Imam par sumljivih stvari.
Prvo kad ukljucim smrt propo plus dole se pojavi da nije nasao joystick, a u ppjoy podesavanjima nemam mogucnost da izaberem paralel port i ostale mogucnost, samo mogu broj od kontrolera..
Ima li kakvo rjesenje ili je nemoguce rijesiti ?
stanica mi je flysky, 8 ch, model FS-TH9X, ista stanica kao turning 9x, isti je software u njoj, a i izgled je isti
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version