RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

Ojacanje aluminijskog stajnog trapa karbonom

<< < (2/2)

Sava:
Teško će Ti poći za rukom spajanje ta dva materijala, a da se ne razdvajaju, čak neće pomoći ni međusloj Prajmera.
SD modelar je jako lepo objasnio i slikom i slovom postupak pravljenja karbonskog stajnog trapa. Tako si rešio problem, uz najminimalnije troškove. Sledeća varijanta je gotov karboski trap, ili trap od pravog durala. (work)

SDmodelar:
Evo videa koji je meni pomogao da uradim karbonski stajni trap za Su-31

http://www.myvideo.de/watch/2850555/Fahrwerke_aus_Kohlefaser_herstellen

saxpg:
Gledao sam ranije ovaj video za izradu trapa, nazalost, ja sam u pokusaju da oblozim postojeci bacio vjerovatno bar pola materijala od koga sam mogao napraviti nov karbonski. Na greskama se uci  (kush)

tibeteagle:
Dok nije bilo fiberglasa ili karbonfibera, kao velikih zagađivača životne sredine, trapovi su se pravili i od duraluminijuma. To je višestruko legirani aluminijum i ima dobra svojstva da se napravi dobar stajni trap. Mislim na žilavost i elestičnost. Ne lomi se pri padu modela već se savija i može da se ispravi. Daje se i plastično savijati i ne lomi se na malim radijusima kao čist aluminijum. Reže se sa običnom testerom za metal. Teško je nabaviti, kao i sve ostalo za modelarstvo, ali u boljim modelarskim radnjama ima u obliku pljosnatih traka raznih debljina.

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version