Trojan je skinut sa drveta zahvaljujuci momcima koji su to vece gadjali kamenicicma.
Ujutru sam otisao na mesto dogadjaja, momci su zavezali kamen kanapom , pogodili granu o koju je avion visio i
jednostavno ga svukli. Pitali me momci koliko sam para dao za ovo zezanje. Rekao sam im oko 400€ , a ovaj sto ga je skinuo sa drveta
mi rece da sam za te pare mogao da imam 2 h leta na Piperu u Lis. Jarku.
Rekao sam mu tada da sam ja takve srece, da je pun dzak pi*aka, ja bih izvukao jedan kardan od 20cm .
Slomljen je kapotaz, krila su ostala citava sa jednim usekom od oko 1 cm, repno krilo je dobilo usek na napadnoj ivici,
a samo telo aviona je ok. Nazalost, baterija je neispravna ( link broke ) .
Po savetu gospodina Zajka zalepio sam sve pomocu stiropora kojeg sam imao u podrumu, bisonom 5 min .
Veceras sam isekao visak stiropora, ofarbao ta mesta temperom i to je to. Obzirom da sam tehnicko lice, nije mi bio problem uklapanja.
Na zalost, naucio sam na tezi nacin ono sto vi svi znate , a to je.
1. Ne poletati bez utrimovanog aviona.
2. Ne poletati bez podesene stanice ( meni je na low rate bio 50% ).
3. Ne poletati bez instruktora, makar prvi put.
Sta dalje ?
Najvise bih voleo da izadjem iz ovog sporta. Avion je ruzan, a ne ulaze mi se u novu bateriju.
Zato sto kod mene u blizini nemam mesta gde bih mogao da letim ovom pticom.
Zato sto nemam mogucnosti da svakog vikenda idem u MI.
Sa druge strane bi mi bilo zao.
Voleo bih da sam ipak mozda uzeo Firebird Startosa ili mozda malog Champija izadjem sa njim na terence kod mene, odletim...
Poceo sam da sanjam nocu Trojana, poceo sam da se nerviram.
Jos kao slag na tortu, konjina ( tj. ja ) porucila malu keychain kameru i sve kombinacije konektora, kao i epo lepak sa HK
.
Koji pacijent.
Mozda ovo i nije za Srbiju, gde realno , ne mozes sve delove da dobijes za max. 2 dana.
Posteno da napisem.
Pozdrav svima.