Lepo si rekao: "Trebo sam da stavim sajbu".
Na svim modelima imam podloske i to prilicno velike, jer i nije neka mudrost svhatiti da ako se sila rasporedi na vecu povrsinu da ce biti manja gustina sile po povrsini.
Drugo sto radim je da nosac motora ojacam vlaknima (staklenim, karbonskim....).
Ima vas i koji ste zapazili da se moji modeli jako malo cuju (najtisi su na livadi).
E to je iz razloga sto balansiram elisu do iznemoglosti (nekad to traje i po dva sata) jer da bi elisa bila izbalansirana na osovini doticnog motora... mora da se balansira namontirana na isti..., a to je prilicno nezgodno...., ali posle toga nema vibracija elise, sve ide glatko ko podmazano...
Jedino sto se na mojim modelima cuje su pri ostrom skretanju vibracije tockova (oni se nekako vrte pogonjeni vazdusnom strujom i jos kad se tu umesa ziroskopski momenat motora vibriraju na kraju tockovi....). Preferiram da stavim vece tockove od namenjenih zbog rupa od voluharica....
Ima tu dosta i do kontrolera za motor (primetio sam da ovi kineski bas cupaju ko nenormalni, dok imam neki na katani koji tako fino ubrzava bez ikakvih naglih cupanja pa popustanja..., a nije do moda.. - mislim na oba je izabran isti mod- znate ono dal' ce brzo ili naglo da ubrzava...).
Pozzzz
PS.
Nego, pitam se da li je to bas optimalan motor za tu velicinu modela (ima skoro 1.4m).
Ovaj motor je po meni optimalan za nesto manje modele, recimo do 1.2m.
Nisi nam rekao koliko je tezak?