RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > AKROBATSKI MODELI
Oxalys F3A by Kyosho
magic:
E pa kao sto sam bio najavio moja flota ce se uskoro znacajno uvecati! Na skupu u Beogradu model je poleteo prvi put, cisto da se kaze. Danas sam napravio 3 leta i vec kod 2. leta stvari su polako pocele da lezu na svoje mesto. Model je klasican F3A predstavnik pravljen za precizno akrobatsko letenje, dizajniran od strane visestukog sampiona sveta u F3A letenju Christophe Paysant Le-Roux-a za Kyosho. Moze da bude u elektro ili glow varijanti (u kitu) gde se dobija sve potrebno i za glow letenje. Naravno ja letim elektro verziju : (fiu)!
Duzina: 1.450 mm;
Raspon: 1.360 mm;
Tezina:2.500 g;
Povrsina krila: 32,9 dm²;
Opterecenje: 76 g/dm²
Motor: TR 55 600kV
Kontroler: TR 80A SBEC
Baterija: 6S 3200mAh 30C
elisa: 12x6
servoi SCR MG 7,4kg 0.11s
Sa ovim setupom model ima fantasticne performanse, penje bez prestanka i ide oko 100km/h. Kako imam jos jedan motor TR 55 500kV probacu i njega sa 13x8 elisom pa cu da vidim sta mi se vise svidja.
Ovo je pravi korak za mene posle Calmata. Bilo mi je jako zao sto se Calmato razbio, ali par njegovih delova je sada na Oxalisy tako da on i dalje leti.
Da sumiram, ultra precizno i ultra stabilno, verujem da cu i ja puno napredovati uz njega.
Pozdrav
Goran:
Bravo Magic.
Model je veoma lep. A naročito mi se sviđa kada sa modelom odmah nema nikakvih problema :-)
Vidim da su servo motori od 7kg. Da li je za takav model to bilo neophodno, tj da li je bilo moguće staviti i servo motore od 3kg?
Pozdrav Goran
magic:
Gorane hvala,
ne nisu potrebni ovako jaki servoi, dovoljno je i 5kg, ali je zato brzina bitna, preporuceno je ispod 0,12s. Ja sam se opredelio za ove zbog brzine i zbog metalnih zuba a snaga je dosla pride.
Imam jos malo da poradim na otklonima i linkovima izmedju servoa sa komandnim povrsinama, naime ovakvi modeli ne zahtevaju velike otklone pa sam morao da ih smanjujem na stanici. Moram prvo da ih podesim na minimalne mehanicke otklone pa tek onda ako je potrebno da smanjujem i na stanici.
Upravo se napunila i baterija sa kojom sam leteo 7 min, i dopunjena je samo sa 1750mAh, znaci da mogu da letim barem 10 min i agresivno i bezbedno :)aplauz.
Pozdrav
GILE:
Magic da li mi se ucinilo da ste se ti i Lazo menjali sa kolima nemogu da bilivim da se lazo odrekao lade :sljus
(<--) da dugo letis svoju novu pticu ()-()
leonardofibonacci:
Bejah danas kod Vijeke da kupim foliju. Bese tu i neki covek, koji se raspitivao o raznim modelima, izmedju ostalog i za ovaj. Vjeka je, naravno, pomenuo da je pokupio "silne, neke, nagrade" i da ga je konstruisao "neki Italijan"? Inace, model je jako lep i verujem da lepo i leti.
Pozdrav.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version