FIREBIRD hvala za dobru volju i zelju za pomoci!
Imao sam toliko problema da sam radio bezbroj puta deinstaliranje svega pa postupak iz pocetka. Zainatio sam se toliko da sam 2 dana bez spavanja proveo uz racunar i cackanje programa. Na kraju uspeo.... Pa kad sam vec prosao ovo sito i reseto sa budzenjem simulatora da pomenem probleme koji su se desavali. Cela procedura je pracena i desavalo se to da u aplikaciji PPTHERMOMETER pokazuje pokretanje svih 4 kanala u slucaju moje stanice, ali se u control panel-u u opciji game controllers gde opet treba videti pomeranje grafikona u skladu sa pomeranjem palica, na stanici nije desavalo nista. Kod onih kojima se desi ovako nesto, a koriste laptop za simulator obavezno da provere u control panel-u u sound opcijama gde su mikrofoni, koji je mikrofon postavljen na default. Laptop racunari kako poseduju integrisan mikrofon problem je najcesce u tome sto kada se krene sa instaliranjem svih ovih aplikacija podesavanja se vezuju za taj integrisan mikrofon i kasnije ne mozemo mapirati i kalibrisati kanale sa stanice u control panelu. Dakle, obavezno pre pocetka instalacije svih programa da se definise mikrofonski ulaz na laptopu kao default-ni u control panel-u, a ne da ostane sam mikrofon kao glavni komunikacioni.
Jos jedan problem koji se moze desiti je kada se sve predhodno resi i dodje se do kalibrisanja u control panelu je taj sto ce npr. od 4 kanala videti samo 2 i reagovati na njih ili drugacije. Ovde predlog da se uradi reinstalacija PPJOY drajvera. Kod mene se desilo i ovo i resio sam problem na taj nacin par puta. Ovo se moze desiti i nakon sto instalirate odredjenu verziju simulatora i koristite je neko vreme. (samo odjednom nemate neki kanal i ne mozete da iskalibrisete ponovo). Mozda sam pisao puno ali mozda ce pomoci nekome sto bi mi bilo drago.
Jos jednom pozdrav za sve, narocito za FIREBIRD-a!!!