RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > JET MODELI
F-22 Raptor All in one (by MEPHISTO terminology)
tibeteagle:
Možda čudno zvuči, ali ne volim džetove.
Ovaj mali projekat Zoljice F22 me je uhvatoi samo zbog jednostavnosti i da se može napraviti od jednostavnih delova.
Ni čiste depronce ne volim toliko, ali sam se iznenadio kako je sa pojavom elektro pogona i malo penaste ploče moguće napraviti ono što se sa nitro motorima ne može, ili teško.
Pa evo jednog primera kako se dobro može eksperimentisati sa novim elektro komponentama:
Za sada ostajem pristalica dvokrake elise ;)
Poz.
leonardofibonacci:
Vau, ovo je genijalno resenje! Sve komande su nezavisne, a kada treba, zavisne od strane drugih. I to sve, bez nekih kompleksnih mehanizama! :rock
MEPHISTO:
--- Quote from: leonardofibonacci on October 05, 2008, 09:09:49 PM ---T.E.
Posto toliko volite JET modele, sto ne napravite neki model sa EDF-om? Oni su vise u duhu modela s turbinom.
--- End quote ---
Polako Leonardo, ono što ja planiram je VTOL sa EDF-om (istini za volju više EDF-a).
Samo nije sad trenutak da mnogo širim priču na tu temu, još sam taze pa bi moglo da zvuči neozbiljno. (new)
Mnogo sam više tehnički tip nego što sam pilot u duši. Merak mi je da ga smislim i napravim.
U odnosu na ono što ja želim klasičan RC avion je mnogo jednostavna sprava. :hehe
Zoljica mi dođe kao idealan step in model za ovu moju priču.
Naravno, ući ću i u priču sa klasičnim avionom, zabave radi, da se nešto leti dok se ovaj projekat razvija. (<--)
Inače, potpuna kontrola je ideal - lagano i kontroliasno uzletanje i sletanje na 1 kvm, a u vazduhu raketa ili helikopter, po želji...to je to!
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version