Прво да се захвалим Милету на одличним снимцима
http://www.rcfly4um.org/index.php/topic,9800.msg63339.html#msg63339.У тренуцима, као што је први лет, човек је доста погубљен и несвестан, пуно тога, што се догађа око њега. Ови снимци су ми помогли, да из другог угла, отпратим шта се догађало на полетању.
Наиме модел је вукао у лево и на горе, али ништа драматично. Међутим, био је прилично осетљив на палици и по висини и по ваљању. Ово се лепо види на првом снимку. На моје прве команде се прилично цимнуо, али сам га одмах и умирио. У току лета сам, без проблема, одрадио тримовање. По слетању, а у консултацији са друштвом посебно Дулетом, наместио сам диференцијалне отклоне палице висине и ваљања. Ово је, заједно са тримовањем, допринело да модел далеко боље лети у другом лету. Али при малим брзинама, а поготово на слетању, модел је и даље био мало “љигав” по команди висине. Ово је указивало да би тежиште требало да се помери мало напред. С обзиром да је ово био и мој утисак, а и утисак осталих, који су посматрали лет, дилеме није било.
Назад у “радионицу”. Из задњег дела трупа сам, после мале анализе на папиру, извадио 35gr олова. Ово је допринело да се тежиште помери 9mm унапред, односно да се стабилност повећа за око 3%. Да бих парирао овоме, мало сам смањио диференцијацију отклона палице и по висини и по ваљању.
Сада следи нови пробни лет.