Данас сам одрадио неколико ствари. Све су биле везане за епокси смолу. Кад већ мешам смолу и прљам четкицу ...
Прво сам почео састављање патоса трупа за који се веже стајни трап. Он се овог пута састоји од два дела, авио шпера дебљине 3mm и тополовог шпера исте дебљине.
У предходној верзији цео патос је био једноделни од тополовог шпера, али се показало да је овај премекан. Завртњи, односно канџасте столарске матице којим је трап везиван за патос су, приликом грубљих слетања, разваљивале отворе у патосу и цео трап се размрдао. Због тога сам на месту ослањања трапа ставио тврђи авио шпер. Нисам хтео да правим цео патос од тврдог шпера због тежине.
Затим сам одрадио две радње које би биле немогуће урадити по састављању трупа и унутрашње кутије, због неприступачности.
Прво сам странице трупа, са унутрашње стране, ојачао епокси смолом и једним слојем стакленог платна 163gr/m
2. Предходно сам постојећа оштећења попунио епокси смолом помешаном са микро балоном. Овим ће предњи део трупа добити коначну чврстоћу.
Потом сам унутрашњу кутију прелакирао епокси смолом разређеном ацетоном. Значи, прво замутим смолу и учвршћивач, а затим ово разредим ацетоном у односу 1:1. Овим је предњи део трупа импрегниран и заштићен од горива и уљних испарења, чиме се продужава употребни век модела.