Дошло је и крило на ред за израду.
О сечењу ласером и изради крила сам већ писао
http://rcfly4um.org/index.php?topic=1421.msg8034#msg8034 .
За разлику од предходног крила, ово је дводелно и стреласто. То носи неке специфичности у градњи које се односе на уградњу композитне цеви за вођење бајонета и ојачање главне рамењаче крила у корену.
Почео сам са десном половином. Већину делова сам већ раније припремио, дрвене исекао ласером, а композитне излио. Сада сам направио појасеве рамењача и припремио нападне ивице.
Као и код предходног крила и ово је пројектовано тако да се делови, кроз систем прореза, међусобно једнозначно уклапају.
Крило склапам са горњаком окренутом на доле. С обзиром да сам планирао да ми диједар горњаке буде 0
о, овим сам то обезбедио. На сваком ребру је додат стубић за нивелацију. Место појаса рамењаче и овај стубић дефинишу вертикални положај ребра, као и локални угао, у односу на реперну раван, а то је даска на којој се врши склапање крила. После склапања крила, стубићи ће бити уклоњени.
Ребра, сва осим крајних, сам урадио од балзе дебљине 2mm. Ребро у корену крила сам направио од авио шпера дебљине 1.5mm. Ово ребро мора да буде јаче, јер оно прима силе које се преносе преко бајонета, задњег трна и вијка за везу крила и трупа (касни је ће се све видети). Ребро на крају сам направио од балзе дебљине 5mm, да ојачам крај крила и да обезбедим већу контактну површину за лепљење терминезона. Појасеве главне, предње, рамењаче сам направио од балзе 10х5mm, а појасеве задње рамењаче од балзе 5х3mm.
Ребра сам провукао кроз зидове рамењача, истовремено предњи и задњи, заокренуо их и поставио у свој положај.
Затим сам поставио и хоризонталну основу нападне ивице. Она служи да обезбеди правилан размак између ребара и да им предњи крај нивелише по висини.
Зид главне рамењаче је изломљен. Ово је због стреластог крила. Појас главна рамењача, с једне стране, прати максималну дебљину аеро профила, а са друге стране, прати бајонет за повезивање крила који је нормалан на раван симетрије модела.
Уследила је нивелација крила и постављање вођице бајонета и вођице кабла серво покретача (композитне цеви о чијој сам израду већ писао
http://rcfly4um.org/index.php?topic=8568.msg52853#msg52853 ). По завршетку овога, склоп сам залепио супер лепком. Супер лепак је изузетно вискозан, а дрво порозно па се лепљење може урадити и после склапања конструкције. Не морају се, као код већине лепкова, прво намазати контактне површине па онда спојити.
Потом сам поставио оквир отвора за монтажу серво покретача и њега залепио, такође, супер лепком.
Онда сам белим лепком залепио појасеве рамењача, предње и задње. Појас главне рамењаче сам, у корену крила, ојачао помоћним појасом који прати правац цеви бајонета. Ово сам урадио прво с једне стране, а касније и са друге.
Металним лењиром, прислоњеним уз стубиће, и теговима сам обезбедио правилно лежање крила, за време сушења лепка.
Када се лепак осушио, брусним папиром сам поравнао појас у корену крила. При овоме сам водио рачуна да не оштетим ребра.
Потом сам окренуо крила и залепио појас главне рамењаче, како је већ речено, са друге стране.