Радове сам наставио сређивањем уздужника са десне стране трупа. С обзиром на временске прилике, морао сам да се преселим у кухињу.
Доњег десног уздужника је било најлакше и најбоље заменити целог, то јест скоро целог. Пажљиво сам одстранио остатке старог, очистио труп и припремио нови уздужник.
Сво време рада, труп одмашћујем нитро разређивачем, јер је невероватно колико је мастан изнутра.
Олакшавајућа околност је да сам модел са унутрашње стране, својевремено, заштито епокси смолом. Смолу сам, да би лакше продирала у дрво, разређивао са ацетоном у односу одприлике 1:1. Овим сам трупа заштитио од масних издувних гасова који се завлаче у свуда по моделу. Уколико дрво, поготову балза, није заштићена, обилато упија ове масноће. Ово скраћује век модела и отежава, евентуалне поправке лепљењем, фарбање и облагање фолијама то јест платном.
Што се тиче горњег бочног уздужника, проценио сам де ми је једноставније да га продужим.
Уздужнике ћу полепити касније.
@bjankoШпер плоча је купљена овде
https://www.frischeis.rs и дебљине је 3mm. Оно што се види на предходној фотографији је четвртинa табле.