Presko:
Слобо, шта да ти кажем. Израда модела од композита захтева прво израду тврдог модела, па онда скидање калупа са њега. Прво, израда тврдог модела је прилично прљав посао (пуно гитовања, шмирглања, рада са смолом и разређивачима). Друго, што је модел већи тражи више простора за рад. Једноставно речено то није посао за спаваћу собу. Када су у питању мањи комади, прошверцујем се на тераси. Уосталом, ако будеш и даље пратио ову тему, имађеш прилике да видиш и нешто од овога. Други, исто тако, јак разлог је цена овога. Прескупо је ово радити само због једног или два модела. У калуп, можда, иде и до десет пута више материјала него у сам модел. Због цене, исто тако, користим дрво, а не скупље материјале.
Sloba:
OK, razumem da je teško, skupo, a i prljavo, vidi se to i na slikama. Ali, mene impresioniruju rezultati ove tehnologije i ja ću verovatno ići u ovom pravcu. Verujem da ovu tvoju lepu gradnju prati dosta ljudi pa bi postavio pitanje mogućnosti udruživanja više nas u jedan ovakav projekt. Nikako ne želim da ovde ometam tvoje izvanredno izlaganje pa molim administratora da razmotri mogućnost otvaranja ove teme na drugom mestu, naravno ako bude interesovanja. Ako ne, neću više smetati ovde po ovom pitanju.