RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI

Piper super cub

<< < (3/8) > >>

ivanmagd:
Dragance aviomehanicar je zajebaT lik skroz, znas ga!  0e
Miso nema ljutnje naravno i trebaju mi kritike i komentari onoga sto pousavamo, ceo nosac motora je imao svoje leziste u balzi na trupu pa nismo morali da odredjujemo bilo koji parametar samo da se postaramo da sve vratimo gde je nekad bilo. Sad kad je sve na svom mestu moramo samo da ojacamo sve preko toga. Ako pronadjem vremena radicu veceras malo na njemu pa slikam napredak.

miša2002:
Pa da, sad je jasna "eksplozija" prednjeg dela - raskvasio se lepak! :sljus
Šalu na stranu, ali ima tu i istine. Da nije tako, smrskao bi se mnogo više. Šteta, lep aviončić bio, a verujem da će i biti ponovo. Kažu da obično bude još bolji!

Bukove letvice jesu jake, ali su i teške i po meni nepotrebne za rešavanje ovog problema. Dve lajsne od običnog špera debljine 3-4 mmm užljebljene i ulepljene pod uglom od 900 u odnosu jedna na drugu i po celoj dužini, daju neverovatnu čvrstinu i daleko su lakše od bukovih letvica... Izmeri rastojanje bočnih strana i dužinu po kosini kokpita, od poda do spoja sa "krovom" kabine, može se desiti da mi je ostala neka strana viška od ovih modela, pa još ako se poklopi merka...  Ovako gledano, ima šanse za to.

misha:

--- Quote from: misha on December 05, 2011, 12:48:05 AM ---uh, imaces dosta posla. ovde imas slike kako je taj avion nekada izgledao.
sam model prelepo leti. kada se spuste flapsovi mozes brze ici nego sto on leti.

--- End quote ---

tek sada sam video da ti nisam stavio link. evo kako je taj model izgledao kada je bio mlad i beo.
http://rcfly4um.org/index.php?topic=4117.0

ivanmagd:

--- Quote from: misha on December 06, 2011, 10:24:04 PM ---
--- Quote from: misha on December 05, 2011, 12:48:05 AM ---uh, imaces dosta posla. ovde imas slike kako je taj avion nekada izgledao.
sam model prelepo leti. kada se spuste flapsovi mozes brze ici nego sto on leti.

--- End quote ---

tek sada sam video da ti nisam stavio link. evo kako je taj model izgledao kada je bio mlad i beo.
http://rcfly4um.org/index.php?topic=4117.0

--- End quote ---

Pregledao sam sve topike u kojima se spominje ovaj Cub i jako mi se svidja uredjena unutrasnjost, mozda cu i ja uraditi nesto slicno a mozda cu je samo ofarbati.

Evo sta sam uradio veceras i nadam se da ce sve ispasti kako treba, ipak sam pravio sendvic sa tkaninom izmedju zaliven epoksodim,  usput sam zalio skoro sve spojeve unutar trupa. Jos uvek izgleda neuredno nadam se ne jos dugo.

ivanmagd:
Evo sta se dogadjalo zadnjih nekoliko dana, odlucili smo da ceo trup presvucemo novim monokotom i to belim naravno ali posto smo imali samo teget model ce biti teget  :sljus . Hteli smo samo da probamo kako ide to sa monokotom kad se radi ceo model pa smo odlucili da uradimo do kraja jer je bas krenulo lepo...
imamo dva problema vezano za monokot, prvi je ako markova zena vidi ove slike morace da pegla i kod kuce a drugi je ako moja zena vidi moracu da objasnjavam kako monokot nikako ne moze da osteti novu peglu...( a i ja cu verovatno morati da peglam). Salu na stranu stvarno smo se iznenadili kako se sa monokotom (ovo sto smo mi koristili je Oracover) lako radi kad pogodis odgovarajucu temperaturu, sto se drvenarije trupa  tice sve je zavrseno ostaju jos krila. Posto nam se monokot zalepio na dva prozora verovatno cemo morati da pravimo nove pa me interesuje zna li neko gde mogu da kupim providnu plastiku, neko je spominjao da je to kupovao u ravnim tablama za neke kapotaze koje je pravio ali ne mogu da pronadjem topik o tome. Ta plastika ce mi trebati i za Cesnu pa ako neko zna bio bi zahvalan za neku informaciju.

Jos jedan problem koji  se javio je izgled kapotaza, posto sam avion dobio u delovim nisam ni obratio paznju na oblik i dimenzije kapotaza. Sad nesto kad vratim film taj kapotaz je bio za dva broja veci i dok je bio kod Draganceta ali mi to tada nije toliko smetalo kao sad.

Pitanje za Misu: Dali je i na tvom Super Cub-u ovakav kapotaz ili je ovaj od nekog drugog aviona? Mada iz tvojih slika bi rekao da su slicni ali ne mogu bas da tvrdim jer se ne vidi lepo. Ovaj kapotaz je interesantan jer ima otvor sa donje strane za lako menjanje baterije, ali bas izgleda ruzno. Sta mislis dali uopste da se upustam u nabavku ili pravljenje novog, lepseg i boljeg? Mada bi pre kupio nov.

Pozdrav svima.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version