ELEKTRONIKA > SIMULATORI
Simulator na stanici 4ch?
dejanr:
Pošto sam nov u ovome i nisam bas upucen u sve zezalice ovog hobija,ima par pitanja. Pošto sam se skoro zarazio ovim virusom,kako drugi kažu,kupio sam align Trex 100 i poceo malo da se vozikam ali nisam bas slusao Vase savete i probao sam malo da letim jer sam cekao da stigne simulator koji sam narucio, pa sam malo ostetio svoj helic koji vise nije u voznom stanju, a sada je stigao simulator. E sada ,ja sam u međuvremenu odlučio da ću ipak ići na veće heli tipa 450 ili 500 to još se dvoumim,ja sam naručio satnicu FUTABA 7Ch,pa me zanima da li da sa ovom stanicom od Trex 100 koja 4ch vežbam na simulatoru vožnju neki helia tipa 450 ili 500 i da polako učim ili da sačekam da mi stigne stanica 7ch pa onda da učim,da li ima razlike u ovim od 4ch i 7ch na simulatoru,tj da nešto ne ispadne pogrešno ako se učim na 4c stanici pa pređem na 7ch stanicu ?
firebird:
Dejane, vežbaj na simulatoru što god više možeš nebitno da li je preko džojstika ili neke stanice.Gledaj samo da podesiš na levu ručicu gore-dole gas i kolektivni korak elisa,a levo-desno pomeranje nosa helija(kažem nosa jer on treba da se pomera u smeru tvoje ručice a ne rep..) a na desnu ručicu gore-dole podesi kretanje helija napred-nazad i levo-desno nek bude nakretanje helikoptera na levo ili na desno.Ništa ne možeš pogrešno da naučiš , jedino ti se razlikuje sam osećaj ili utisak dok vežbaš u zavisnosti koji upravljač koristiš...
Na početku vežbaj da održavaš heli u mestu, lagano u krug ili da voziš 8 ...
dejanr:
Hvala na odgovru. Uspeo sam sve to da podesim bar mislim,samo mi neije jasno ov za nos i rep,tj misliš li da kada desnu palicu na desano meni rep treda ide levo jer tako? I još jedna pojam,horovanje to je da podignem heli i da ga održavam tako?
firebird:
Tačno,kada gurneš palicu levo, rep helija treba da ide desno tj. nos da ide levo.Sve komande su ti kao da sediš u kabini na mestu pilota(ti to u stvari i jesi-pilot helija (yay) ).
Tačno-hoverovanje je lebdenje u mestu.Čini se prosto ali u stvari i nije baš.Mrdni malo heli u neku stranu pa probaj da ga smiriš u mestu da se ne kreće videćeš kakva je to jeba u početku :jaki:
dejanr:
Još jedno pitanje,kada izaberem neki mali heli,blade,kada mu dam gas i podignem on stoji ,ne mrda ni levo ni desno samo održava visinu,a kada izaberem neki veći tipa 450 ili veći,njih kada podignem oni odlaze na jednu stranu,da li malo levo ili desno,uradim ja kalibraciju stanice ali isto se dešava,da li je to normalno?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version