RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI

SIG CITABRIA

<< < (21/45) > >>

drjack:
Zalepljena prednja letvica napadne ivice:

Nosac elerona:

Donji furnir i trouglasta letvica. Eleroni su konstruktivni i po   nacrtu se rade u kompletu sa krilom, pa se kasnije odvajaju  isecanjem.

Malo sam poradio i na krajevima krila:

drjack:
Jos sam malo radio na desnom krilu, i trenutno izgleda ovako:

Zastao sam kod izrade elerona. Oni su konstruktivni i radicu ih na oba krila u isto vreme.
Zbog toga sam presao na izradu levog krila gde je sve isto kao i kod desnog:

drjack:
Najveci izazov kod ovog modela,  mi je bio izrada  rastavljivih  krila, koja imaju dihedral. Po orig. nacrtu visina krajeva krila je  31mm. Nakon izrade i druge polovine krila, mogao sam konacno to i da proverim.   Rebra od avio spera kroz koja prolazi vodjica bajoneta, radio sam rucno. Rupe sam busio prema  navedenom crtezu iz Acad-a,  pa je postojala mogucnost da sam malo omasio. Ipak to se nije desilo.
Prvo sam probao na svakoj polovini a onda i u kompletu sa trupom. Bajonet sam fiksirao tako, da bude horizontalan u odnosu na podlogu.

Iako samo naslonjeno, bez centralnog dela, lepo se vidi da je ugao krila OK.
Nakon toga sam nastavio sa izradom  srednjeg  dela krila. Sva rebra, ukupno 4 kom.  sam uradio od avio spera, opet ih rucno sekuci pa turpijajuci sto je vrlo zamorno i dosadno. Zato sam za danas batalio turpijanje, a nastavak nadam se sledi sutra...

drjack:
Eleroni:

Ovako izgledaju u preseku.

Po gornjoj skici sam uradio zakosenje glavnih letvica. Metalni lenjir je posluzio kao granicnik, a ivica stakla da drzi pravac.

Nakon laganog  smirglanja,  to je ispalo ovako:

Trouglaste delove elerona sam sklonio da se ne zagube :sljus , pa sada moram da ih radim ponovo. Ima ih ukupno 18 kom.

drjack:
Danas sam ih isekao i sklopio elerone:

Brušenje viška balze započeo sam na napadnoj ivici:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version