RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI

SIG CITABRIA

<< < (26/45) > >>

Nenad Miklusev:

--- Quote from: Lazo on August 20, 2012, 03:11:43 PM ---Pokvario si zabavu!  :sljus

--- End quote ---

Jel ovo skrivena kamera?

vlada-r:
Hvala na obrazlozenju, nisam hteo nikom da kvarim zabavu. Samo sam pitao za objasnjenje neceg sto neznam, mislim da nije sramota pitati?

branek:

--- Quote from: Lazo on August 20, 2012, 03:11:43 PM ---
--- Quote from: Nenad Miklusev on August 20, 2012, 02:58:00 PM ---
--- Quote from: vlada-r on August 19, 2012, 02:11:54 PM ---Imam jedno pitanje u vezi ovog aviona sa snimka; zar ne bi trebalo da kad (npr) desni eleron ode nagore da avion krene u desni zaokret?

--- End quote ---

Da, u normalnim koordinisanim zaokretima.

Ovo sto Citabrija radi je Flat Turn ( zaokret bez nagiba),  u kojem veliki otklon kormila pravca pariras suprotnim otklonom elerona, da bi napravio zaokret bez nagiba.
Pri tome je ovde komanda elerona umiksovana sa flapsom, sto nije slucaj kod pravih aviona, pa sve to jos radi sa vrlo malom brzinom.

Upotrebljivo kod lakih aviona i aviona sa velikim odnosom snaga-tezina.

--- End quote ---

Pokvario si zabavu!  :sljus

--- End quote ---

Lazo i ja sam čekao da dođem kući i vidim nastavak... Ah... :) :) :)

saxpg:

--- Quote from: bjanko on August 19, 2012, 10:52:45 AM ---Meni je ova fenomenalna kakav rad i kako leti

--- End quote ---

Nestvarno je ! Kao da je pun helijuma.

Lazo:

--- Quote from: vlada-r on August 20, 2012, 08:40:57 PM ---Hvala na obrazlozenju, nisam hteo nikom da kvarim zabavu. Samo sam pitao za objasnjenje neceg sto neznam, mislim da nije sramota pitati?

--- End quote ---

Naravno da nije sramota pitati! Nisam ni mislio na tebe i tvoje pitanje kad sam napisao Nenadu da je pokvario zabavu...

(pijemo)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version