RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI
SIG CITABRIA
sova:
ima jedan narod i kod njih je uzrecica :" vidji ostavi to za sjutra, a sto se ne mora odmah odraditi moze ostati za sjutra ne mora se odraditi"!!!
tako ta svetla odradi dok nisi poleteo jer kad poletis misli ces samo na letenje i sotadose svetla ne ugradjena! :)aplauz :)aplauz :)aplauz
vedro nebo bez vetra za prvi let,srecno!
drjack:
Ma svetla su vec bila na modelu. Samo sam ih skinuo da poskracujem zice. Obecao mi jedan "clan" foruma, ( da ga sada ne prozivam javno,) da ce da mi uradi malu plocicu sa konektorima pa da se sve ukljucuje preko dva takva, ali se trenutno zamlacuje sa fasaderskim radovima a Citabrija ceka. Moracu izgleda i to sam da odradim pogotovo sto vidim da je i Utva YUDER danas dobila svetla :big smile
drjack:
Veceras stigoh kod Tose na cuvenu kaficu, kad imam sta i da vidim. Citabrija presvucena skoro pa cela, sve osim krila odozgo i jos par delova.
Razlog: coveku nestalo tamno plave folije. Ustvari nije mu nestalo vec je zavrsila na mojoj Citabriji. Dogovor je bio da porucimo nove sa HK ali kako sam ja bio dugo na putu, to nismo uradili. Ovim putem apelujem na cenjene clanove foruma koji prate ovaj topic, ako imaju jedno 3-4 m tamno plave folije i ukoliko im ista nije neophodna, u narednih mesec dana da nam je pozajme, ili prodaju po pristupacnoj ceni, jer kafu kako sada stvari stoje, ovde skoro popiti necu, tj. dok se taj problem ne resi. Tosa je resio da obe Citabrije izadju na livadu zajedno, pa moze da se desi da zbog nastalog problema i moja ostane jos neko vreme prizemljena. Folije sam sada porucio , ali kako stoje stvari na HK dobicemo ih u najboljem slucaju za 20 dana.
Br. folije je 107 a evo i linka je: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__6705__Covering_Film_Solid_Blue_Black_5mtr_107.html
Unapred se zahvaljujem
drjack:
Citabrija poletela!
Danas sam na 13 maju napravio prvi let Citabrijom. Plan je bio samo da se proba zatrcavanje po zemlji, jer servo desnog elerona preskace malo na jednom zupcu, pa nisam hteo da rizikujem bas na prvom letu. Vec u prvom zatrcavanju, model se lagano odvojio od zemlje nekih desetak cm, ali sam mu oduzeo gas i vratio ga nazad. U jednom od sledecih zatrcavanja model se opet lagano odvojio od zemlje, a kako je bio blizu ivice piste nisam izdrzao, pa sam mu dodao veci gas i poleteo ga. Napravio sam samo jedan desni krug bez ikakvih problema i odmah ga spustio jer je bocni vetar u tom momentu bio malo jaci. Citabrija trazi plilikom zaletanja blago navlacenje palice na sebe i vertikalac malo udesno, a nakom poletanja sve u normalu, Ako izuzmemo cinjenicu da sam poletanje i sletanje obavio niz vetar koji je u medjuvremenu promenio smer, sve je proteklo sasvim OK. Nije bilo potrebe za nikakvim trimovanjem, Videa na zalost nema, jer nije planirano da poleti pa evo par slika sa livade.
To cemo uraditi sledeci put.
misha:
Cestitam. Da se lepo slusate (i ti nju a i ona tebe).
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version