RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI
SIG CITABRIA
drjack:
Iako sam vec napisao da su poklopci gotovi, ustvari sam zaboravio da treba da isplankujem i prednji poklopac,
jer je tako po orig. nacrtu, pa sam to i uradio na isti nacin kao i plank sa gornje strane:
Juce mi je nas drugar @azoran nabavio modelarski gips pa sam sinoc ponovo procitao Savine
savete iz ovog posta na pocetku i odlio prve kapisle (kako ih Sava zove).
To je ispalo iz prve kako treba . Ostavio sam kalup da se osusi 24 sata a sledeca operacija je
izrada kapisli od poliestera. Sve delove cu raditi u dva primerka zbog Tosine Citabrije,
ali i da bi nam ostali rezervni delovi za eventualne nezgode.
Savo hvala jos jednom.
dejan_ts:
sve je ovo dobro samo bi ti moj savet bio da ovo ne lijesh od poliestera vec od epoxida,bice lakshe a i zilavije u odnosu na poliester ,on je jako krut a i tezi
marko:
Razlika u tezini i krutosti izmedju ove dve smole u slucaju pravljenja kapica je zanemarljiva.
Poliester je 10 puta jeftiniji od epoxyja, ali je takodje neuporedivo otrovniji.
Tako da ako nemas radionicu, nego radis u stanu, a jos pri tome ne zivis sam, ne preporucujem poliester, jerbo ce ti gajba mirisati kao proizvodni pogon Tigra.
M. (pijemo)
mirce:
Lepo ti to radiš, vreme je da počneš da razmišljaš o nekom većem i ozbiljnijem warbird kitu...
Pozdrav
Mirče
drjack:
Slazem se da je poliester daleko otrovniji.To naravno necu raditi u stanu a razlog sto koristim poliester je taj sto burazer ima radionicu
i oni se tamo bakcu sa poliesterom u neogranicenim kolicinama, pa ga tako imam i ja za moje skromne potrebe.
Svaki put kad odem tamo vratim se ko drogiran.
Njima cu dati da to urade, jer oni vise i ne primecuju kada ga zamesaju dal bazdi ili ne.
Mirce sto se war birda tice, razmisljam ja i na tu temu, iskreno voleo bih nekog dvokrilca iz I svetskog rata sa benzincem, ali su
nezgodni zbog skidanja krila, ili iz II rata jednog dobrog Spitfire-a
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version