vpilicu,
hvala na podrsci i savetima. Teoriju letenja jako dobro poznajem, kao sto rekoh i sam sam nekada leteo i pravio rc avione. Naravno, svaki avion je prica za sebe: od papirnog (gde sam bio sampion na fakultetu jer su moji avioni leteli dijagonalno od coska do coska u amfiteatru
) preko slobodnoletecih i RC do pravih. I prvi let je uvek napumpan adrenalinom.
Iako znam teoriju i imam praksu letenja, ocekujem da ce biti padova. Vec treniram u simulatoru, a uskoro cu simulator i da prikljucim na USB radio komande koje su mi nedavno stigle.
Sto se tockova tice, da u pravu si i ili cu da jurim neke druge tockove ili cu da probam da slecem na "pistu". Mesto na kojem cu da letim ima jedan asfaltiran put, koji nije prometan ali sa obe strane ima ogroman jarak. Tako da u simulatoru treniram na scenariju koji ima pistu (lako je sletiti na fudbalsko igraliste sa idealno pokosenom travom visine do 5 cm, i bez i jedne dzombe). Potrefiti pistu je znacajno teze i zahteva trening.
Nego, smislio sam ja drugi plan: nedavno kod kineza nadjoh neke drzace za one mirisljave stapice koji su u obliku skije (otprilike 25 x 4 cm). Kupio sam 3 i planiram da skinem tockove i instaliram "skije" i da sacekam lep sneg ! Pa kad (ako) rokne grubo, makar ce pasti u sneg koji (se nadam) ce ublaziti lomove.
Inace sam i ja kupio 3 dodatne elise i dva dodatna lepka
I jos na kraju, Cesna je izuzetan avion, napravljen da "leti sam" tako da je kao pocetnicki model izuzetan (u kojoj god velicini bio).
Sto se tockova (vecih tice) mozemo da razmenimo telefone da se cujemo (poslacu ti tlefon na PP)
Pozdrav