RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

Zica za secenje stirodura?

<< < (7/16) > >>

Nitronen:
Evo skicirao sam jednu ideju kakvu bih alatku otprilike ja napravio sa klemama koje setaju po zici. Samo jedan sraf na klemi bih stavio da steze grejnu zicu, a kabl bih onim drugim srafom pritegao sa spoljne strane kleme. To nije mnogo ni bitno, ali mi se cini kao elegantnije resenje.

Sa ovim bih dobio to da sa fiksnom duzinom zice mogu da menjam ugao izmedju krakova rama i da to eventualno iskoristim kao vodjicu pri secenju nekih profila pod uglom. A moze lako i da se sklopi :)

Pozdrav!

Nitronen:
Evo i jedne brzinske varijante sa ramom za testerice. Iskoristio sam neki usb kabl od starog misa koji u sebi ima kanap kojim sve lepo moze da se fiksira. Na kraju blizem drsci sam zicu izolovao kartonom. Ovu duzinu sam upario sa dva adaptera. Jedan od 3V/1A za sporo secenje i jedan od 6V/0.6A koji prolazi kao kroz sir.

Prvo sam bio probao sa 15V/2A i zasvetlelo je kao Las Vegas :)

branko97KW:
Podzrav drustvo.

Napravio sam svoj prvi sekac zice , ram je u obliku slova H a dole sam izvadio zicu iz kabla za struju.
Presek zice u tom jednom kablu je 1.5mm ali u toj jednoj od 1.5mm ima dosta malih pa sam  odatle izvukao jednu.
Odredio sam nekako i optimalno stezanje posto brzo puca.
ZICA JE DUZINE 75cm i kada sam prikljucio ispravljac za akumulatore (12V) zica se greja i sece jedno oko pola minuta i onda ispravljac stane sa radom zbog cega se to desava?

Jedan TV serviser mi je rekao da tada ispadne termo osigurac i tad ispravljac ostane bez napona da li je to tacno?
Kako se to moze resiti?

Vaci:
Da to je tacno. Mozes resiti na 2 nacina. Ili kupi jaci trafo/ispravljac, ili stavi tanju zicu koja vuce manje struje na istoj duzini. Ili to ili tu istu zicu stavi ali na vecoj duzini. Moras da imas neku vrstu regulacije ako mislis iole da nesto uradis. Pogledaj forum, ima puuuuno o tome. Srecno.

Edit: lele sad sam video, pa ti si izvukao bakarnu zicu iz kabla i na to stavio ispravljac! Ne radi to dok ne procitas sve na netu ili ovom forumu o secenju vrelom zicom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stavlja se celicna ili cekas (kantal) zica. Sedi jedno vece, citaj, odspavaj, pa sutra procitaj jos jednom, pa odspavaj, pa treci dan pitaj sve sto ti nije jasno. I bice sve u redu. Inace ces napraviti neko sr....

branko97KW:
Hvala Vaci probacu sa zicom od 80 cm i tako cu povecavati sve za po 10 cm dok ne nadjem pravu.
Znaci ispravljac bi morao stalno da radi , a ne da se gasi ?

Tanju zicu nemam a mozda cu nabaviti cekas koliko sam citao 0,3mm.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version