RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

MONOKOT NA STIRODUR

(1/4) > >>

sasa:
Da li moze da se lepi monokot folija na stirodur  mmmm  i ako moze da li neko moze to da objasni,ili ako pronadjete na jutjubu neki snimak ,molio bih vas da ga postavite.
Unapred  3aa hvala svakom ko se ukljuci u ovu temu  :mhm

drjack:
Probaj prvo neko parce. Ja sam sa izoflorom to uspesno radio i to bez ikakvih problema. Folija je bila Kineska.
Trebalo bi da moze i sa stirodurom. Smanji  malo  temp. da ne istopis stirodur i radi malo brze. Kod ravnih povrsina kao sto su horizontalac i vertikalac moze malo da se iskrivi komad priliom zatezanja folije ali kontriras sa druge strane i odmah se ispravi.
Pozdrav.... 

sasa:
Nemam ni jedno parce da bi probao jer do sada nisam radio sa monokotom,

drjack:
Na slici je model od izoflora 6mm, ciji su trup i vertikalac presvuceni kineskom folijim a horizontalac i krila su farbana akrilnom bojom umesanom u er lak. Trup posle preko 100 letova i dalje izgleda kao na slici. Farbane delove sam zafarbavao nekoliko puta. Ta boja daje dobre nijanse i odlicno izgleda ali se ljusti ako je zagrebes ko mladi krompirici. Uradio sam folijom i krilo od malog Pajpera raspona 990mm koje je predhodno radjeno od 3 sloja izoflora i ono je dobro ispalo. Inace folija mu daje dodatnu cvrstinu.
 mmmm

Sava:
Sigurno nema nikakvih problema, ova velika delta na slici napravljena je od stirodura i presvučena baš monokotom i to pre desetak godina. Još uvek se folija dobro drži, a model je leteo ni sam neznam koliko sati. Čak nije bilo ni nekih velikih odlepljivanja u zoni motora i auspuha.
Model je raspona 120cm. i leteo je veoma dobro sa OS 10 ccm. 2T. Još uvek je u životu, naravno bez motora i servoa. Poslednji put je moj Bane leteo prije dve godine u Subotici.

Izduvna cev auspuha je prolazila kroz rupu na krilu i izduvavala prema dole. Bilo je navučeno parče silikonskog creva i ni tu nije bilo odlepljivanja.
Znači peglu u ruke, isprobaš temporaturu, to radiš i na balzi i napred peglaj do mile volje. (work)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version