RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

MONOKOT NA STIRODUR

<< < (3/4) > >>

Sava:
Jedna malena delta na elektro pogon. Presvučena Kineskom folijom, napravljena od roza stirodura

i osmeh sa donje strane

soprano:
Moj predlog su svakako samolepljive tapete (tako se vode),ima ih u knjizarama,deblje su nego monokot i ostale folije koje se koriste za presvlaku.Kod ovih tapeta ne mora da se greje kako bi se ista zalepila na stirodur jer vec ima dovoljno lepka da fenomenalno drzi.

U ovom slucaju moze i one taxi folije koje su za nijansu jeftinije i takodje ne moraju da se greju,a i ako se greju onda se to radi sa mnogo manjom temperaturom,znam iz iskustva.Pozzzzzz

mtesa:
Da upadnem....
Takođe sam zainteresovan za presvlačenje modela radi bolje površine a i izgleda.
Do sada sam razmišljao o folijama sa HK.
A kakve su to taxi folije?

soprano:
Taxi folije su folije koje se koriste za oblepljivanje taxi vozila,sve cesce su slucajevi da i automobili koji nisu u taxi budu lepljeni sa ovom folijom jer je jeftinija i bolja od farbanja.

Eto mali uvod u sve to,a sto se tice nabavke ja znam gde ima ovde kod nas u Krusevcu i takodje znam da nisu jeftinije od kineske folije,e sad treba probati i videti o cemu se tu radi.
Ja sam koristio taxi foliju za presvlacenje jednog modela i znam da sam je grejao onim industriskim fenom i sve je bilo super.Samo ne treba preterivati sa temperaturom jer se folija odmah sprcka i moze slobodno da se skine.

Jos jedna stvar,gledao sam cene ovih kineskih folija i neka se neko javi ko je istu koristio za presvlacenje stirodura jer je dosta jeftinija od ove taxi folije.Za jedan metar taxi folije treba izdvojiti sigurno duplo para nego kod ove kineske.Ali jedina prednost jeste sto je ima kod nas a ovu drugu morate poruciti.

Na vama je da odlucite....

drjack:
Pa ja rekoh gore da sam presvlacio trup onog Yaka sa slike Kineskom folijom bez problema.
Sve sto sam presvlacio su bile uglavnom ravne povrsine kao ovaj Savin sa slike i jedno komplet krilo sa profilom.
Sve je ispalo odlicno i dosta podseca na neke ARF modele.
Kineska folija odlicno hvata i sa manjom temperaturom peglanja.
Fen ne bih preporucio iz licnog iskustva rada na balzi.
Rad sa fenom je dosta neprecizan. Koristim obicnu malu putnu peglu.
Generalno, Kineske folije su odlicne, lake za upotebui daju odlicne rezultate.
Jedino njihove providne folije zahtevaju malo vise paznje u radu.
Ipak na cenu sa HK treba dodati i cenu carine koju smo prosle godine papreno platili.
Folije su kabaste i idu u veliku kutiju, a onda upadaju carinicima u oci. Ako je neko skoro uvozio
ove folije neka kaze svoje iskustvo sa carinom jer je u medjuvremenu promenjena kvota za uvoz.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version