RC MODELI AVIONA - SUS > TRENAŽNI MODELI

Alpha 40 Trener model Hangar 9

<< < (2/4) > >>

Anakin:
Sjajan model, dugo da ga letis! Iz mog iskustva sa Arrow-om (isti trup, ravno krilo... druga boja :big smile) savetujem ti da o gumicama opsesivno vodis racuna jer su mene kostale modela. Najbolje da kupis nove i, kako mi je Gile objasnio tada kada mi je zemlja udarila model, peres ih, talkiras i drzis u frizideru... I ne koristis iste preterano dugo.

Pozz,
R.

IvanGrozni:
Alpha je konačno poletela. Juče, na skupu u Beogradu. Dugo sam skupljao hrabrost da je poletim, pošto je to bio prvi put sa ozbiljnim, pa još glow modelom, a plašeći se da ga ne polomim. Nakon odličnog ručka, koji je verovatno doprineo motivaciji, poleteo sam Alphu i to uspešno. Možda je bilo malo nesigurno, ali i to prebrodih. Let je protekao odlično i vrlo sam zadovoljan modelom. Može da leti vrlo sporo sa malim gasom, što sam često radio. A tek zvuk glow motora, fantastično. Ono što sam primetio kod modela je da se po dodavanju gasa model propinje, pa ga treba obarati nadole. Mislim da se to može srediti mixovanjem gasa i elevatora, tako što će elevator ići na dole za 10% kada se doda gas. Sletanje je takođe bilo uspešno, uz n3mketove savete. Možda je bilo malo grublje ali ipak uspešno. Sve u svemu, žao mi je što od početka skupa nisam vozio glow model.

sasa:
 :)aplauz :)aplauz :)aplauzCestitam Ivane,nisam znao da ti je to prvi let sa vecim ,pa jos glow modelom,ali ja nisam primetio da vozis kao pocetnik,cak naprotiv  :)aplauz :)aplauz :)aplauz

IvanGrozni:
Hvala Saša. Bilo je malo treme, ali je savladana. Nisam početnik, ali nisam daleko od toga, a trudim se da bolje  (<--)

zajko:
Mali savet... Alfa nema tu manu da penje sama na gasu, to obicno radi Piper Cub J-3... ali nesto verovatno nije dobro podeseno ili utrimovano... Probaj prvo vizuelno da li je horizontalac ravan kad je ukljucena stanica i avion, na zemlji normalno, i da je trimer elevatora na nuli...
Zatim proveri CG, ako je repatiji bar malo, eto razlog... a ako je sve ovo dobro, a trebalo bi da nesto nije dobro podeseno...  ili je padao, pa je nesto drugo pomereno...
Sretno ! (<--)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version