RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

Topolov šper

<< < (4/8) > >>

SDmodelar:
Ja sam takođe pre par meseci dobio od Vladimira par tabli i sasvim sam zadovoljan kvalitetom. Šper je i danas prav obzirom da ga držim pod stalnim pritiskom i u horizontalnom položaju.
Iskoristio bi priliku da se zahvalim Vladimiru na poklonu i volji da pomogne modelarima u Srbiji.

Pozdrav
Nikola

vpilic:
Kod prve tura spera koji sam poslao jednim delom sam i ja pogresio. (mozda najvecim delom no videcemo kod naredne ture slanja)
Dobijeni sper od firme Wizard na prvom mestu nisam pravilno prebacio kod mene. Sper sam ubacio  u svoj auto ali ga nisam lepo slozio i tako je sper prenocio, sutradan kad sam ga izbacio primetio sam da vise nije prav kao kad sam ga uzeo.
Sava mi je rekao kako ga on skladisti pa sam na ostaloj kolicini koja nije bila poslata primenio istu taktiku. Slozio ploce jednu preko druge horizontalno i preko njh stavio sve sto mi je bilo pri ruci  (work)
Mirce tebi sam poslao zadnje zalihe :sljus  kao sto sam ti javio i ako nije dobar saljem ti jos iz nove ture po koju idem ovih dana.

Dogovorio sam se sa Nebojsom da mi pripremi vise ploca klase AA stim da i srednji sloj takodje bude A klase (bez cvora)
Ploce koje uzimam od njih su izuzetno dobre-ravne kao staklo jedini problem koji ja vidim je da se kasnije iskrive.
Neko moje razmisljanje kao razlog krivljenja mozda sto ih ja dobijem bukvalno vruce direktno iz proizvodnje jer oni mi spreme kad im se ja najavim. Mozda ta nagla promena procenta vlaznosti dovodi do krivljenja ploca. Elemente za ambalazu koje oni proizvode slazu na palete i te palete idu u skladiste. Mozda bi trebalo da mi iseku malo vecu kolicinu i ostaviti kod njih par dana.
Drugi razlog je mozda sto je topolov sper, treci debljina od 3mm i cetvrti kao zadnji mozda njihov kvalitet jednostavno nije za vase namene.
Pozvacu Nebojsu i objasniti mu problem koji imam. Verujem da cu uz vasu i njegovu pomoc resiti i ovaj problem.
Voleo bih da cujem i misljenje drugih.

Mirce javi se kad ti stigne sper.

Pozz,
Vladimir

mirce:
Javljam se za par dana kad stigne paket...

Hvala Vladimire...

Pozdrav

Mirče

misha:
Bas juce sam zvao Aleksu i zamolio ga da mi se javi kada bude isao u nabavku spera, kako bi uzeo maloi za mene.
Javio sam se Vladimiru i iako sam ponudio da platim da mi posalje sper (za mene najbezbolniji nacin nabavke jer
je isecen na manje parce i stize brzom postom) Vladimir ostaje pri svom da sper poklanja.

Mislim da je ovo nesvakidasnji marketinski potez i da ce na ovaj nacin steci mnogo novih kupaca na obostrano zadovoljstvo.

mirce:
Jel znate onaj stari vic kad su sreli crnac i bosanac na nudističkoj plaži?
Ko zna zna, a ko ne zna evo da se malo nasmeje...

Znači, sreli se crnac i bosanac na nudističkoj plaži. Gleda bosanac kako crnac ima veliku onu stvar, pa ga upita kako je to moguće da mu je toliki.
Kaže crnac: - Ma to je prosto, ja odem kući, stavim "pitona" na mengele, uzmem dobar čekić i nakucam , brate, koliki mi treba...
- Dobar fazon - kaže bosanac - moraću i ja to da probam...

Posle par dana sretnu se oni ponovo i pita crnac: - Gde si bosanac, kako ide ono što sam ti preporučio?
- Polovično - kaže bosanac - boju sam dobio al' dužinu nikako...

E, tako sam i ja prošao sa šperom...
Dobio sam danas paket od Vladimira i ovim putem mu se još jednom zahvaljujem na ljubaznosti.
Nažalost, za moje namene, šper baš nije pogodan, jer su skoro sve table krive.
Ne kažem, može taj šper da se iskoristi, pogotovo ako delovi nisu dugački.

Uostalom evo par slika da vidite o čemu pričam...

Stranice su glatke...

Pozdrav

Mirče

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version