Da idejama nikad kraja i za ovakve stvari treba imati maste....
Tibeteagle, senzor dima je iznad ormana i javlja okolini da se nesto zapalilo i da ima ugjlen monoksida u vecoj meri nego sto je dozvoljeno, e sad vec se nesto zapalilo i jos i da senzor aktivira tus slavinu pa da se pored pozara desi i poplava... e to bi bio dan
.
Kole totalno si u pravu za metalni sanduk iznad u kome cu cuvati baterije. Stavio sam ga tamo samo da bi slikao jer i orman za punjenje stoji odprilike u visini glave i bilo bi previse visoko da odlazem baterije u samducetu koje je jos vislje pa cu mu naci neko prikladnije mesto.
A sto se pregrada u samom ormanu tice padalo mi je to na pamet ali opet cilj mi je bio da sprecim da bilo sta izadje iz ormana. Vecina baterija koje ja imam se puni preko balans kabla koji je u najboljem slucaju 5 cm dugacak i sad treba praviti odeljak koji je zatvoren a opet metalni i kroz njega treba da prolaze i kablovi koje treba dobro izolovati da se ne ostete o limeni zid pregrade i ne naprave spoj koji bi opet izazvao paljenje baterije. Ovako sam isao logikom da ako se vec s.anje dogodi ostace u ormanu i nece ni u kom slucaju ugroziti prostoriju u kojoj je ili ceo objekat.
Onaj lipo bunker mi bas izgleda interesantno ali nakon koliko puta zatvaranja u njega bi se kablovi ostetili na izlasku iz limenog poklopca i da se dogodi nesto verovatno bi se dogodila i eksplozija jer mi ne izgleda ba bi sav pritisak izasao na mali otvor kod kablova.