RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > AKROBATSKI MODELI

Yak-55 3D 1100mm od stirodura

<< < (4/9) > >>

zajo:
Neznam kako si uspeo da ga uradis tako lagan  :o
Neznam kolko ce moi izaci ali sumnjam da ce biti tako lagan, a radim ga iz najlaksi obican stiropor.
Aj videcemo.
 Imas setap? Ajde spremi ga i daj to Na Saburo da vidimo sta ce reci?
 (pijemo)

tibeteagle:
Zajo, nemam još kompletan setap, ali radim na nabavci. Samo ni meni ne padaju dolari sa neba, samo modeli.   :big smile

Tvoja konstrukcija je interesantna ali varljiva. Stiropol jeste lagan materijal ali kada se počne ojačavati i lepiti sa svim i svačim nagomilaju se grami.

I u modelrstvu volim minimalizam, pa evo jedne alternative za velike i jeftine 3D modele koje svako može da uradi sam. Suština je u tome da se i veći modeli preko 1000mm raspona krila mogu uraditi na, sada već možemo reći, starom principu Shock Flyer-a recimo kao Yakzilla 46" 3D
Inače svaki plan manjeg profil modela se može povećati proporcionalno i upotrebiti za veći. Vidimo da to radi bez problema do 1200mm pa i više. Trebaju samo listovi od stirodura određene debljine, lenjir, stalper, selotejp... a setap je već siće.  ;namig

zajo:
U pravo si. Ali moi model nije namenjen za seriska proizvodnja. Bez cnc je nemoguce. U svaki slucaj, bas me zanima kako leti. Znas ipak je hobi i zabava, ja hocu da svi kao mene posvete zivot na rc sto nije ok.
 ()-()

Daki:
Listajući forum naleteo sam na ovu temu. Da skratim priču model je donet u moju ordinaciju. Yak je skoro dve godine proveo u teškoj komi, tako da smo ovih dana započeli proces buđena. Prvi zahvat koji je odrađen je kolor šema. Nalepio sam otprilike 0.65 m2 samolepljive folije, koju sam kasnije prepeglao peglom za monokot (temperatura na najniži stepen). Narednih dana ćemo započeti sa laganom infuzijom u vidu hitec 81 servoa, motora 3536 1250 kv i esc 40A, baterija će biti 3s 1800-2200 Ah.

Kao što vidite model je smešten u krevet i odmara, dok njegov doktor ide da flaja.
Poz

tibeteagle:
Daki, model je bio u hibernaciji a ne u komi. Kako vidim pravi si modelar ako spavaš sa svojim modelom.  :)aplauz
Dekoracija je cool, ali ne preteruj, jer je to sve dodatna težina na modelu.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version