RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
Farbanje karoserija za autic
mirce:
Nemoj samo da "mućkaš" kao onaj na Diskaveruju u nekoj emisiji o Hot road automobilima...
Dali mu sprej, pa mu rekoše da mućka dok ne prestane kuglica da se čuje!!!
Mućko on siromašak jedno 45 minutam cela radionica "umrla od smeha". Onda došao šef i kaže: - Izgleda da se sprej pokvario, evo ti drugi... :sljus
Pozdrav
Mirče
matovic:
Evo i ja treba da farbam masku za truggy 1/8 pa posto drugar ima profi air brush (za makete) razmisljam da uradim sa tim, da ne narucujem sprejeve.
Koja farba i gde moze da se uzme kod nas za ovu namenu (lexan)? Ako moze i neki tip iskusnijih sa air brush-om bio bih zahvalan ()-()
Pozz!
mantagt:
Ja bi skrenuo paznju na odabir krep trake, ukoliko se vrsi maskiranje, jer imam losa iskustva iako sam uzeo najskuplju nije mi odradila posao kako valja, tj. iako je lepljena kako treba i bez imalo vazduha dozvolila je podlivanje farbe svugde po malo i upropastila mi "umetnicki" rad...
Sto se prajmera tice, meni su u farbari rekli da imaju i bezbojni, e sad nisam proveravao dal je to tacno...
matovic:
--- Quote from: mantagt on February 29, 2012, 10:34:34 PM ---Ja bi skrenuo paznju na odabir krep trake, ukoliko se vrsi maskiranje, jer imam losa iskustva iako sam uzeo najskuplju nije mi odradila posao kako valja, tj. iako je lepljena kako treba i bez imalo vazduha dozvolila je podlivanje farbe svugde po malo i upropastila mi "umetnicki" rad...
Sto se prajmera tice, meni su u farbari rekli da imaju i bezbojni, e sad nisam proveravao dal je to tacno...
--- End quote ---
Pametno zboris :)... a jel si prethodno dobro ocistio/oprao masku iznutra? Ja nemam nikakvog iskustva sa farbanjem jos uvek ali gledam po netu i youtube-u na sve strane pa je to mozda razlog sto krep traka nije uhvatila lepo po ivicama???
Sebi sam zadao prilicno tezak zadatak posto planiram da uradim ovako nesto na krovu/haubi
Osnova ce biti crna, bulldog na krovu recimo i dve fluorescentno zute strafte skroz od preda do spojlera (npr. mini cooper, mustang, itd ;) ). Ukupno 4 boje (:sok:)
E sad razmisljao sam da mi je jednostavnije da uradim nalepnicu bulldog-a i preko nje ofarbam zute strafte i crnu bazu (mnogo jednostavnije naravno), samo je pitanje jel ce boja koja ide preko nalepnice da uhvati kako treba a da ne puca/skida posle odredjenog vremena???
Lud li sam!? :big smile
mantagt:
@matovic
Da masku sam, po savetima sa neta, dobro oprao zatim osusio i matirao propisno... Traka je zalepljena propisno, cvrsto istiskana i uopste nije delovala da ce da podlije, a ipak jeste... Za razliku od maske, kad sam krpio spojler od auta, maskirao sam s nekom najobicnijom krep trakom i ivica je bila perfektna...
Druze, zadao si sebi dosta komplikovanu aplikaciju, ja bi to resio ipak nalepnicom... Lud si! :_D
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version