Hvala za brz odgovor.
Svaki ESC je povezan na sopstvenu bateriju s tim razlogom da ukoliko strada jedan ESC ili mu otkaze baterija onaj drugi moze da vrati camac na obalu. To je i razlog zasto sam se odlucio za taj tip camca (katamaran- sa dva trupa).
Probao sam da spojim baterije paralelno(+ na + a - na -) kako bi oba ESC-a imala identican napon napajanja (tako sam prakticno dobio jednu bateriju 6V 9Ah (sto bi bio ekvivalent tom V prikljucku za baterije kako sam shvatio)), ali nista. Obe diode blinkaju a kada iskljucim neki od kontrolera na prekidac on i dalje nastavlja da blinka sve dok ne iskljucim i onaj drugi.
Potom sam sve iskljucio, rastavio pa ponovo sastavio, prvo SERVO-e, pa jedan ESC, pa drugi ESC (sa skinutom srednjom zicom(crvenom)),ukljucio stanicu, nakacio baterije i samo na jednom ESC-u je blinkala dioda (onom sa sve tri zice na prijemniku, dok onaj drugi nije davao nikakve znake) ali na komande ne reaguju u opste.
Probao sam i da svaki ESC bude na svojoj bateriji (bez mosta izmedju + i + i - i - na baterijama) ali je pistanjem i blinkanjem reagovao samo onaj ESC sa sve tri zice na prijemniku. Zamenim kanale ali isto, onaj sa dve zice ne reaguje
Ono sto me izludjuje je to sto i kada prikljucim samo jedan ESC sa svojom baterijom ili sa obe baterije, ne reaguje. Isto sam probao i sa drugim ESC-om i desava se isto tj. nista. Jedino kada dobijam bilo kakvu reakciju je kada je svaki kontroler povezan sa svojo baterijomm nezavisno od drugog para- tada ukljucim ESC1 (nista),ukljucim ESC2 (cuje se pisak i dioda na ESC1 pocne da blinka),iskljucim ESC2 (dioda na ESC1 ne blinka) pa ga ponovo ukljucim (motor na koji je nakacen ESC1 zazuji (na oko pola gasa) i opet nista), sve se ovo desava i kada zamenim kanale ESC-ima na prijemniku (samo sa onim drugim kontrolerom).
Upravljacke komande funkcionisu, napon je dobar i na komandama i na napajanju camca. Probao sam i da pomeram komande dok ESC pisti ili motor zuji ali nema vajde. Mislim da V prikljucak tj. stavljanje oba kontrolera pod jedan kanal nije dobro jer onda gubim mogucnost upravljanja camcem (skrece se ubrzavanjem ili usporavanjem jednog od motora - kao na tenku).
Nikako mi nije jasno gde gresim jer apsolutno sam sve povezao isto kao sto je i bilo kada je camac funkcionisao ispravno- pravio sam beleske gde sta ide pre rastavljanja. A nemam vise ni ideja
STA DA RADIM