Danas smo se okupili na Čenejskom aerodromu...
...i pre male "radne akcije" dogovorili se, da osnujemo udruženje gradjana "RC Pilot".
U zadnje dve godine, javlja se potreba za osnivanjem ovakve organizacije.
Počelo je inicijativom da se odredi mesto za letenje modela, na Čenejskom aerodromu i da se taj prostor sredi i redovno održava.
Novosadski RC modelari, koji redovno idu na letenje, znaju o čemu pričam, aerodrom se retko valja, trava se kosi, ali naravno, onaj koji kosi ima interes da trava bude što veća, kako bi dobio što više bala sena po košenju.
Kao i obično ja sam bio onaj koji je okretao telefone, obaveštavao, trčkao, tražio pare, odradjivao dogovre, objašnjavao...
Da bi ta "odgovornost" prešla sa mene na sve nas, i da bi se videlo ko je za dogovor i saradnju, evo sad prilike da svi zainteresovani postanu osnivači "RC Pilot"-a.
Udruženje gradjana je neprofitabilna organizacija u kojoj se gradjani, u našem slučaju modelari, okupljaju radi ostvarenja svojih zajedničkih interesa.
Članovi imaju prava, ali i obaveze.
Finansiranje udruženja se vrši preko članarina, raznih donacija i drugih vidova prikupljanja sredstava.
Kao udruženje možemo i da apliciramo kod potencijalnih donatora, kao i u gradsko - političkim strukturama, pa time imamo veću mogućnosti da kroz akcije i angažmane, dodjemo do sredstava sa kojima bi mogli imati bolje uslove za bavljenje hobijem i mogućnost organizovanja modelarskih manifestacija.
Najveća potreba našeg udruženja je konstantno sredjena modelarska pista u sklopu sportskog aerodroma Čenej.
To podrazumeva redovno valjanje (najmanje jednom godišnje) i košenje trave po potrebi.
Tokom nedelje koja je pred nama pružamo mogućnost svima da, ako žele, postanu osnivači udruženja gradjana "RC Pilot".
Članarina za ovu godinu je 4000,00 dinara.
Iznos članarine, pokriva troškove taksi za osnivanje, izrade pečata i završnog rečuna udruženja , kao i malo pre pomenutih aktivnosti na održavanju modelarske piste na aerodromu
Za sada ima 9 osnivača:
- Dušan Papić
- Josip Marold
- Branislav Golubović
- Miroslav Terzić
- Saša Rackov
- Bane Zaklan
- Miroslav Čekerevac
- Gabor Lastović
- Vid Stojanović
U nadi da će te prepoznati svoj interes i postati član našeg udruženja, pozdravlja vas
Mirče