ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM

Pomoc oko ESC-a,ne radi kako treba

(1/2) > >>

soprano:
Cao svima,imam ovaj ESC
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=11617
Kad sam ga programirao nisam prikacinjao servo mehanizme u prijemnik vec samo motor. Kad je programiranje bilo gotovo dosao je red da nakacim servoe.Onda oni pocinju da lude kao da su u drugom rezimu rada.Proverim prijemnik nije na HS mode a i dalje trepere servoi.Servoi su oni plavi od 9g.
Ima li neko ko koristi ovaj ESC,mozda nisam nesto lepo programirao pa hajde da vidimo u cemu je problem.

Pokusao sam da napajam prijemnik sa NIMH 4,8v i sve radi kako treba a cim nakacim esc na prijemnik motor radi kako treba a servoi lude.
Prijemnik koji koristim je Orange.

miša2002:
Verovatno BEC nije u redu. Inače on nema veze sa programiranjem ESC-a.
Na kabliću do prijemnika bi trebalo da ima feritni prsten kroz koji je namotan isti taj kablić (od 3 do 6 namotaja) i na određenom rastojanju tj položaju na kabliću...
Pretpostavljam da su ti mali plavi servoi HXT900, a oni nisu baš nežni potrošači...
Izmeri napon na izlazu iz BEC-a bez prikačenih servoa i on bi trebalo da je 5V. Zatim to isto uradi sa prikačenim servoima. Napon ne bi smeo da bude manji od 4,8V.
Ukoliko nemaš instrument, probaj samo s jednim priključenim servoom. Ako je sve OK onda ti BEC pravi problem...
U svakom slučaju njegov BEC preskoči !

nenadejno:
Probaj sa drugim servoima :)

soprano:
Miso bio si upravu....ne radi BEC. Proverio sam napon na kablu koji ide ka prijemniku i pokazuje 11v, a baterija mi je 3s  tako da nista ne smanjuje. Da li postoji neki nacin da se ovo popravi ili moram da uzmem novi ESC ili da dodam UBEC....imate li neki predlog? Na sta si mislio kad si napisao preskoci njegov BEC?

nedbojsa:
Uf dobar prijemnik i servoi kada su izdržali 11V.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version