ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM
Pomoc oko ESC-a,ne radi kako treba
aca405:
Verovatno je mislio da ugradis eksterni UBEC.
Nešto poput ovog:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idproduct=4319
miša2002:
--- Quote from: soprano on May 18, 2012, 12:34:58 PM ---.......
Da li postoji neki nacin da se ovo popravi ili moram da uzmem novi ESC ili da dodam UBEC....imate li neki predlog?
.......
--- End quote ---
Generalno gledano, nije problem popraviti ESC, ali ne savetujem nikome, pogotovo ako je tzv čoperski.
Ovde sam izostavio pitanje; da li ima
--- Quote from: miša2002 on May 18, 2012, 01:00:58 AM ---.......
Na kabliću do prijemnika bi trebalo da ima feritni prsten kroz koji je namotan isti taj kablić (od 3 do 6 namotaja) i na određenom rastojanju tj položaju na kabliću...
.......
--- End quote ---
Ne bih da ulazim u detaljisanje ovoga i čemu on, samo da je jako bitan deo, pogotovu kod "čopera". Samo kratko, nedostatak ili pogrešno "odrađen" može uzrokovati podrhtavanje servoa pa i mnogo "žešće" probleme.
Pretpostavljam da je taj "čoperski" i da izmereni napon je "virtuelni", pgotovu ako si merio bez opterećenja...
Kod starijih vrsta, gde se koristio klasični IC stabilizator, nije bilo problema popraviti - samo se zameni odgovarajućim IC kolom i on radi i dalje, međutim zbog velikog raspona ulaznog napona tj baterija, oni nisu pogodni jer...
Da skratim, ovo je odgovor na ovo pitanje:
--- Quote from: soprano on May 18, 2012, 12:34:58 PM ---.......
Na sta si mislio kad si napisao preskoci njegov BEC?
--- End quote ---
Najbolje stavi drugi UBEC i obavezno prekini + vod od prijemnika ka ESC-u. Popravke - zaboravi!
soprano:
--- Quote from: nedbojsa on May 18, 2012, 12:52:38 PM ---Uf dobar prijemnik i servoi kada su izdržali 11V.
--- End quote ---
Sva sreca pa su citavi, imam dva komada prijemnika i probao sam oba.Za zivo cudo rade i leteli smo sa jednim od njih nema nikakvih problema.
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version