RC MODELI JEDRILICA > THERMAL

F3K ili DLG jedrilice

(1/22) > >>

boca55:
Hteo sam da napravim anketu oko zainteresovanih za ovu kategoriju, da se jednostavno prebrojimo.
Ovo je jako zanimljiva takmičarska kategorija, u Hrvatskoj i Sloveniji je jako razvijena i oni imaju ozbiljna domaća i medjunarodna takmičenja. Tamo ih popularno zovu "ÄŒukci". 
Smatram da vreme aeromitinga polako prolazi i da trebamo da se malo pozabavimo sa takmičarskim kategorijama.
Ja vec imam 3 ovakva modela i ozbiljno bi se pozabavio sa ovom kategorijom.
Molim sve koji su zainteresovani da se sada jave i kazu sta misle o ovoj ideji.

saxpg:
Pozdravljam ideju. Ovo moze biti korisno koliko sa strane nekih takmicenja toliko na polju relaksacije, posto su DLG jedrilice po meni uzivanje.
Boco, molio bih te kao najiskusnijeg (pretpostavljam) da mi peporucis neku DLG jedrilicu (Njemacka, Madjarska, H.Kong stagod...)

Sasa

grunff:

--- Quote from: boca55 on October 28, 2008, 10:53:15 PM ---Smatram da vreme aeromitinga polako prolazi i da trebamo da se malo pozabavimo sa takmičarskim kategorijama.

--- End quote ---

(yay) Mi u Subotici planiramo da iduće godine održime jedno takmičenje "Klub" klase, kod nas ima nekoliko modelara koji lete jedrilice. Kažem "Klub" klasa jer bi najverovatnije bilo dozvoljeno startovanje i vitlom i ručnim šlepom, ostala pravila bi verovatno bila za klasu F3J. Većina naših jedrilica je u kategoriji F3J. Mišljenja sam da je ograničavanje samo na DLG, HLG ili F3J pravila za naše uslove još uvek neprimenljivo jer je raznovrsnost jedrlica veoma velika što u startu isključuje jedan broj potencijalnih takmičara.

boca55:
Nabavio sam 3 komada ovih modela.
Prvi je Solo Sal od Mibo modela a u stvari taj model pravi NAN models iz Bugarske i kod njih se zove Radina. To je vrhunski takmicarski model sa krilima kombinacija balza staklo i trupom kevlar karbon, i rep stiropor presvučen staklom. Mislim da je za početak malo skup ,ARF verzija košta nešto neto preko 150 Eura.
Drugi je Poljski model ne mogu da se setim kako se zove kad nadjem plan ili prospekt javicu. Krila su kombinacija stiropor samba, Trup fiberglas-karbon , rep balza. Veoma robustan ali težak model. Mene je koštao oko 100 Eura pa plus transport ,carina, porez itd. sigurno oko 160 eura.
Treći  model koga preporucujem je APACH, rade ga Nemci ima ga cini mi se kod švaje i Lindingera i košta oko 80 Eura + bla, bla, bla.
Ovde je krilo konstruktivno kombinacija balza karbon presvučeno oracoverom. Trup fiberglas-karbon, a rep konstruktivni presvučen oracoverom. Veoma lagan model koji može da učestvuje na vrhunskim takmičenjima. Za te pare sigurno vredi.

modelar:

--- Quote from: grunff on October 29, 2008, 11:13:26 AM --- jer je raznovrsnost jedrilica veoma velika što u startu isključuje jedan broj potencijalnih takičara.
--- End quote ---

Ideja o odrzavanju takmicenja u RC jedrilicama je odlicna  :)aplauz
Trebalo bi sto pre napisati pravila da bi modelari mogli da naprave, nabave ili poprave modele. Bilo bi dobro da pravilnik obuhvati, za pocetak, sve jedrilice bez obzira na tezinu, velicinu ili broj servoa. To bi uvecalo broj prijavljenih.
Pozz

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version