RC MODELI JEDRILICA > THERMAL
F3K ili DLG jedrilice
kremic:
--- Quote from: Goran on October 31, 2008, 11:22:10 PM ---
Bolja je varijanta sa procenom visine.
Kome je bitno da li je komisija procenila visinu neke jedrilice na 140 ili 150m (pre komande "gasi motor") taj ne bi trebalo da se takmici.
--- End quote ---
Ne radi se o tih +/- 10 metara, uopste, jer to je jednostavno nemoguce odrediti tako , odokativno. Pa bas zbo toga, kada ti komisija kaze ej 150 metara, a ti molim, nisam cuo, sta si rekao.... Model ode jos vise. Vreme je bar egzaktnije, to mozes izmeriti. Pa moze se odrediti vreme rada motota i prema set up-u. Sto da onaj sa jacim setupom ima isto 30 s za start?
To su sada sve stvari za diskusiju naravno, samo jednostavno javno komentarisem neke stavove kao sto se komentarisu moji.
kd
boca55:
Evo mog predloga u 6 pravila.
1. 3 leta
2. maksimum 6 minuta, 360 poena
3. Ukupni rad motora 30 sekundi, za prekoračenje rada motora dobija 0 pena
4. Svaki sekund preko 6 minita se oduzima od 360 poena.
5. Svaki metar izvan kruga precnika 50 metara se oduzima od ostvarenog broja poena.
6. Za sletanje izvan kruga od 100m dobija se 0 poena.
Sudija bi trebao da ima 2 štoperice. Jedna za merenje trajanja leta a druga za merenje rada el. motora. Odredi se vreme rada od 30 sekundi. Moze da se leti 30 sekundi odjednom i li 2 puta po recimo 15 sekundi ili koliko odredi takmicar ali sa ukupnim radom motora od 30 sekundi. U koliko takmicar prekoraci vreme rada motora dobija za taj let 0 poena
Vreme leta ili maksimum je 6 minuta. Broj letova 3. takmičar mora da se sleti u krug precnika 50 metara. Ovaj krug se ne crta negio se odredi tacka kao kod padobranaca i meri se udaljenost modela od tačke. Sve sto je sletelo ne dalje od 25 metara od tačke nema kaznene poene. Svako ko sleti na udaljenost od tacke izmedju 25 i 50 metara dobija kaznene poene. Ko sleti dalje od 50 metara od tacke dobija 0 za taj start.
modelar:
--- Quote from: boca55 on October 28, 2008, 10:53:15 PM ---Hteo sam da napravim anketu oko zainteresovanih za ovu kategoriju, da se jednostavno prebrojimo.........
Molim sve koji su zainteresovani da se sada jave i kazu sta misle o ovoj ideji.
--- End quote ---
--- Quote from: boca55 on November 01, 2008, 09:01:14 AM ---Evo mog predloga u 6 pravila.
3. Ukupni rad motora 30 sekundi, za prekoraÄenje rada motora dobija 0 pena
--- End quote ---
Pogledao sam pravilmik i u njemu ne pise da HLG ili DLG imaju motor. Pa mi nije jasno zasto se sada predlaze rad motora od 30 sekundi.
Pozz
kremic:
Boco :)aplauz
U mom zadnjem postu dotakoh se vremena rada motora.
Aj da i to definisemo nekako prema setup-u , da napravimo kategorizaciju i prema tome odredimo vreme rada motora. Mislim da nije u redu da svaki setup ima 30s na raspolaganju. To je u stvari kljuc cele price , visina na koju ce model da ode!!
kd
petar:
Nemam nameru da se takmicim, ali citajuci sta pisete palo mi na pamet:
http://www.eagletreesystems.com/Standalone/standalone.htm
Siguran sam da imate dovoljno svega da smislite kompenzaciju za promenu pritiska ili recimo kako cete da spojite ovo na napajanje kod prijemnika sa 4 kanala.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version