RC MODELI JEDRILICA > THERMAL
F3K ili DLG jedrilice
SABURO:
--- Quote from: mirce on November 01, 2008, 02:47:59 PM ---
Ajmo ponovo, posto niko ne zna kako sta leti tj. svako zna kako leti njegov model, dajte da se nadjemo prvi put samo na letenju, da vidimo gde smo, kakvih modela sve ima, itd....
--- End quote ---
Slažem se.
--- Quote from: mirce ---U pricu se uvodi elektro, naravno da treba, ali vise niko ne spominje sajle i vitlo. Pa, takvih modela ima isto koliko i elektro. Sta sad, ako Zemunski aerodrom nije adekvatan onda tamo da lete samo elektro, a ovi drugi, sta, da nedodju... Malo nema smisla...
--- End quote ---
Druge nisam spominjao, pričao sam u svoje ime i za šta bih se opredelio. Sajle, vitla su mi interesantna iz priče, nikada ih u upotrebi nisam video i ne bežim od njih. Uostalom može se napraviti podela na 2 kategorije, one koji će leteti elektro i one koji će da lete uz pomoć vitla...
--- Quote from: mirce ---Ako neki teren nije adekvatan za organizaciju pa, necemo ici tamo. Sta da se radi. Za jedrilice bar ima livada kliko hoces.
--- End quote ---
Slažem se, btw ni u jednom momentu nisam forsirao zemunski aerodrom. Pogotovo za ovu vrstu takmičenja!!!
Kako me ne bi ponovo pogrešno razumeli istupam iz ove teme, jer nemam dovoljno iskustva, tj. ni malo u ovoj kategoriji-temi.
:rock
P.S. Bobane to je već druga vrsta takmičarske kategorije, koja se ne uklapa u ovu temu, tnx na predlogu...
;)
boca55:
Kod free flight elektro modela F1Q postoji ovo pravilo.
Baterija NiMh ne sme biti teža od 125 gr, a Litijumska ne teža od 90 gr. Rad motora 25 sekundi. I drugih ograničenja nema.
Sigurno na bateriju od 90 gr ne mozes da stavis nekakvu alu od motora.
leonardofibonacci:
Ne razumem se mnogo u jedrilicarstvo, ali mislim da je Magic-ov predlog najjednostavniji. Ako svi imaju isti set-up, ograniceni vremenom, nece svi dostici isti rezultat, sto znaci da ce se neko za odredjeno vreme popeti vise, a neko manje, u pitanju je samo vestina pilota.
Goran:
Što reče Saburo, takođe, istupam iz ove teme.
Napravite pravila kakva neki žele.
Samo obraite pažnju na ravnopravnost.
Ne postoji velika zavisnost između motora, elise i baterije.
Na kantar neće moći da se odredi mogućnost penjanja ni sa 100% greške... ali kao što rekoh odustajem od dalje diskusije...
Pozdrav Goran
mirce:
Ja nisam mislio da svaki modelar ima svoje vreme rada motora, nego na terenu prema snazi motora da se odreda grupe (kao sto je neko napisao do 150w jedno vreme do, ne znam, 300 w manje itd...) pa ko se gde nadje sa snagom.
Inace najlakse je naci se uvredjen ili ne znam sta drugo pa, odustati... Sta je sad, verovatno necete ni doci na letenje??????
Cemu onda sve ovo. Sem Boce i mene niko nije nista napisao KONKRETNO, samo se dopisujemo i truckamo bez veze...
DA LI HOCETE DA DODJETE NA LISICJI JARAK IDUCE NEDELJE SA JEDRILICAMA???????
ODGOVORITE da znamo dali da se mlatimo sa ovim ili da i ovo bude po ko zna koji pokusaj da se nesto napravi...
Mirce
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version